Головна » Художній музей
   Про це розповіла завідувач Художнього музею – відділу Волинського краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України Зоя Навроцька.
    Художній музей – відділ Волинського краєзнавчого музею, четвертий раз поспіль взяв участь у Міжнародній акції „Ніч музеїв”. Цьогорічне дійство розпочалося 18 травня, в суботу, о 20.00 годині і пройшло під гаслом „Ніч на варті з Великими”. Упродовж акції учасники шанобливо згадували імена достойників – волинян та лучан, які прислужилися нашій Ненці Вітчизні своїми благими діяннями.
Реконструкцію приміщення Художнього музею – Шляхетського будинку в Луцьку, закінчать уже в цьому році.
   Реконструкцію Шляхетського будинку в Луцьку закінчать у цьому році. Про це стало відомо сьогодні після інспектування цього об’єкта головою Волинської облдержадміністрації Борисом Клімчуком.
У Луцьку ніяк не почнуть реконструкцію Художнього музею.
   Початок реконструкції Художнього музею у Луцьку затягується: чиновники пояснюють затримку необхідністю провести тендер на визначення підрядника, який виконуватиме реставраційно-ремонтні роботи.
Ляльки-мотанки зустріли „Ніч у Луцькому замку”.
   Художній музей м. Луцька знову взяв участь у проведенні міжнародної акції «Ніч у Луцькому замку». Велика кількість глядачів мала змогу оглянути виставкові експозиції.
У Художньому музеї міста Луцька відкрито виставку творів народного мистецтва Волині „Сяйво минувшини”.
   Мета виставки – передати колорит національних традицій, відобразивши минувшину, продемонструвати як вона відображена в творах сучасних майстрів. Кожен предмет експозиції доповнює один одного, об’єднуючись в яскраву композицію, що буквально струменить барвами, звучить мелосом волинського мистецтва.
Для проведення реставраційно-ремонтних робіт на пам’ятці архітектури – приміщенні Художнього музею у Луцьку, виділили 2,7 мільйона гривень.
    Гроші, виділені Волинській обласній державній адміністрації розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 травня 2012 року № 299-р спрямують на реставраційно-ремонтні роботи у Шляхетському будинку в Луцькому замку – приміщенні Художнього музею у Луцьку, та ремонт пам’ятки архітектури національного значення Покровської церкви в с.Піддубці Луцького району.
У Художньому музеї у Луцьку відбулася атракційна європейська акція „Ніч музеїв”.
    У ніч із 17 на 18 травня 2012 року у Художньому музеї у Луцьку відбулася атракційна європейська акція „Ніч музеїв”, приурочена до Міжнародного дня музеїв.
   Міжнародна акція „Ніч музеїв” відбувається за підтримки Міжнародної Ради музеїв (ІСОМ) під патронатом Ради Європи. Традиційний час проведення – ніч із 17 на 18 травня напередодні Міжнародного дня музеїв.
18 травня 2012 року важливий життєвий ювілей у завідувача Художнього музею у Луцьку З.М.Навроцької.



В І Т А Є М О !
У Художньому музеї Луцька відкрито виставку творів художника Валентина Кирилкова.
   Валентин Феодосійович Кирилков належить до тієї генерації мистців, для котрих праця за мольбертом у тихій майстерні – головна програма творчого життя. Людина стримана й неговірка, він зазвичай віддає перевагу самій роботі над полотном, аніж розповідям про неї. Однак, уникаючи гучних фраз, імпозантних заяв, художник іде шляхом творчості послідовно й наполегливо.
У Художньому музеї у Луцьку пройшли „Поетичні читання Остапа Сливинського”.
    27 квітня 2012 року в будівлі повітової канцелярії ХVІІ-ХVІІІ століття, у Художньому музеї м.Луцька, лучанам та шанувальникам мистецтва була унікальна змога почути поетичні тексти Остапа Сливинського у вкрай харизматичному авторському виконанні, поспілкуватися про європейську культуру, насолодитися мистецтвом українського слова, послухати музику, поринути у витончену естетику.
У 2012 році будуть проведені ремонтно-реставраційні роботи у приміщеннях Художнього музею у Луцьку та музею І.Ф.Стравінського в Устилузі.
   Цьогоріч на відновлення пам’яток історії волинського краю держава виділила 15 млн грн. Про це голова облдержадміністрації Борис Клімчук  поінформував журналістів на брифінгу на тему: „Державні капітальні інвестиції у розвиток Волині та збереження її історичної спадщини після внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2012 рік”.
У Художньому музеї м.Луцька відкрито виставку малярства Тетяни Мялковської „Зіллячко”.
До дня народження Лесі Українки у Художньому музеї Луцька відкрилась виставка графіки Михайла Савицького.
Художній музей у Луцьку глибоко сумує з втрати відомої художниці Тетяни Мисковець!
Мистецька акція на честь ювілею художника Миколи Кумановського.
« 1 2 ... 6 7 8