Головна » 2011 » Червень » 17 » У Художньому музеї відбулась презентація книги письменника Олега Покальчука.
16:18
У Художньому музеї відбулась презентація книги письменника Олега Покальчука.
У Художньому музеї відбулась презентація книги письменника Олега Покальчука.
На тлі виставки малярства Миколи Кумановського – твори із серії «Умовні українці» та «Оскома», 17 червня 2011 року в Художньому музеї м. Луцька, відділі Волинського краєзнавчого музею, відбулась презентація книги письменника Олега Покальчука «Тремтячі еліти». Інтелектуалів Луцька твір захопив розгорненим у ньому доволі несподіваним ракурсом вітчизняної історії. На сторінках книги читач зустрічається із цікавим осмисленням подій, фактів, гіпотез про минуле і сьогодення власного народу, а також із глибоким, інколи без жальним, аналізом здобутків та помилок на основі якого автор із досвідом політолога та соціального психолога робить власні прогнози про майбутнє.

Довідка:
Олег Покальчук народився в Луцьку, на межі знаків Діви й Терези. Отримав біологічну, літературну та психологічну освіту в Київському державному університеті; Московському літературному інституті; стажувався в Київському інституті літератури; Канадському інституті українських студій; Інституті соціальної і політичної психології АПНУ. Викладав зарубіжну літературу в Луцькому педінституті. Був членом Спілки письменників України, АУП, одним з засновників у 90-і роки ХХ ст. товариства «Меморіал», Товариства Лева, Народного Руху. Один з ініціаторів відродження і перший керівник «Пласту» в незалежній Україні. Дипломант першої «Червоної Рути» в жанрі авторської пісні.
Як літератор дебютував оповіданнями в жанрі наукової фантастики в 80-х, був членом міжнародної літературознавчої асоціації SFRA з дослідження жанру фантастики. Друкувався в Україні і Росії. Перекладав поезії з польської, іспанської, англійської, литовської мов. Разом з братом, письменником Юрієм Покальчуком переклав дві книги Едгара Берроуза про пригоди Тарзана. Автор наукових статей та методологічних праць на тему соціальних страхів, політичного лідерства, політичної еліти.
Основні художні твори – «Контакт четвертого рівня», «Смальта буття», «Мої пісні», «Як правильно сісти в куток/Не думая о медведе». До літератури ставиться як до всякого продукту соціальних і особистісних процесів, з персональним і критичним інтересом до неї, як до елементу соціального самообману...
Категорія: Художній музей | Переглядів: 940 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]