Головна » 2011 » Травень » 14 » В Художньому музеї міста Луцька відбулася Міжнародна мистецька акція „Ніч музеїв”.
10:03
В Художньому музеї міста Луцька відбулася Міжнародна мистецька акція „Ніч музеїв”.
В Художньому музеї міста Луцька відбулася Міжнародна мистецька акція „Ніч музеїв”.
14 травня 2011 року в Художньому музеї міста Луцька відбулася Міжнародна мистецька акція „Ніч музеїв”.
Художній музей у місті Луцьку втретє приєднався до Міжнародної акції „Ніч музеїв”. Символом цього свята, як завше, був князь Василь-Констянтин Острозький, якого зобразили на значках, які вручали кожному гостю акції.
У першій та другій частинах „Ночі музеїв” фотовиставка Віктора Чухрая «День за днем…» розповіла про діяльність Художнього музею у Луцьку, його пошуки і здобутки, його пріоритети, плани на майбутнє; виставка малярства Миколи Кумановського зацікавила особливою стилістикою творів, прив’язаністю до вітчизняної історії; міні-експозиція „Українське альфреско”, яка збудована із полотен провідних мистців Луцька (Кость Борисюк, Галина Івашків, Наталя Кумановська, Андрій Русанович, Сергій Корсай), продемонструвала різноплановість творчих шукань на ниві мистецтва. На тлі цих візуальних метафор відбувся концерт класичної музики, звучали арії з відомих опер та оперет не тільки українських, а й західноєвропейських композиторів. Мовою оригіналу їх виконали справжні майстри своєї справи артиста Волинського обласного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Сергія Беня (бас) та артистки Волинської обласної філармонії Ірини Малашевської (сопрано). Відбулося нагородження художників, які допомагають музею, та вручення почесних грамот.
У третій частині родзинкою акції стала моновистава „Річард після Річарда”, яку за мотивами твору Вільяма Шекспіра поставила режисер заслужений діяч мистецтв України Ірина Волицька (м. Львів), та зіграла у підземеллі замку актриса, заслужений діяч мистецтв України Лідія Данильчук (м. Львів). Під час свого виступу вона емоційно та правдиво показала англійського короля Річарда ІІІ, який ішов до влади через насильство та убивства своїх ворогів і рідних. „В останню ніч перед боєм до Річарда ІІІ приходять душі загублених ним людей. Але вистава розпочиналась тоді, коли у Шекспіра п’єса закінчується. Перед глядачами постав вибір, де і коли відбувається дія”. Духи вбитих людей у цій виставі зображені у вигляді капусти. Тому, актриса „розправляючись з духами”, показала хороший майстер-клас із „шинкування” капусти. Глядачі довго аплодували виконавцям цього дійства. „Такої вистави у Луцьку ще не було”.
Після цього дами та джентльмени у вечірніх туалетах за келихом вина слухали фортепіанну музику, спілкувалися на мистецькі теми та частувалися солодощами.
Категорія: Художній музей | Переглядів: 1332 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]