Головна » 2011 » Листопад » 25 » Виставка художників Луцька „Послання Брату” (Малярство, художнє фото).
14:47
Виставка художників Луцька „Послання Брату” (Малярство, художнє фото).
Виставка художників Луцька „Послання Брату” (Малярство, художнє фото).
25 листопада 2011 року у Художньому музеї відбулося відкриття виставки художників Луцька „Послання Брату”. Експозицію збудовано із полотен та світлин відомих митців котрі є представниками різних творчих колективів Луцька (Галерея ІХ; творче об’єднання Куля; Волинська обласна організація НСХУ). Це – Богдан Ясинський, Кость Борисюк, Андрій Русанович, Віктор Чухрай, Оксана Ядчук-Мачинська, Галина Івашків, Катерина Ганейчук, Наталя Кумановська, Тетяна Мялковська, Олександр Дишко, Микола Кумановський, Елеонора Дишко, Тетяна Ядчук-Богомазова, Олександр Більчук. Кожен об’єкт експозиції презентує пошуки авторів у царині кольору, світла, тіні, пластики.
„Пам’ятай, що картина, перед тим як вона стане конем, оголеною жінкою, тією чи іншою історією є в своїй суті пласкою поверхнею вкритою кольорами, що зіставленні в певній послідовності” – сказав наприкінці ХІХ століття Моріс Дені. Художник-творець вдихає у неї життя, наповнює змістом. Зіставляючи барви на полотні, він, водночас, висловлює в них не тільки своє розуміння малярства, а власне ставлення до життя, його метаморфоз і парадоксів. Будьмо відвертими, митець ніколи не працює для самого себе! Його твір, як і робота скульптора, графіка і, звичайно, фотографа це – завжди роздум, висловлення власної позиції, це – сприйняття та заперечення, це – зрештою, провокація, спонука до дії або ж протидії… .  Своїм твором художник неначе промовляє до сучасників, завжди сподіваючись знайти однодумця, свого Брата по духу.
Про що говорять нині мистці Луцька? Чим живуть? Які ідеї сповідують? Які послання закарбовують для вічності? Наскільки вони свідомі свого призначення і наскільки голос їх співзвучний нашому сьогоденню? Саме цьому присвячена виставка „Послання Брату”.































































Виставка триватиме до 25 січня 2012 року.
 
Фото Л.Максимова.
Категорія: Художній музей | Переглядів: 1203 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]