Головна » Художній музей
   Художній музей м.Луцька започатковував зовсім новий цикл культурно-мистецьких акцій під назвою „Не забуті імена”. В межах цієї акції тут відбувся вечір пам’яті художника Олександра Валенти (1944–1997). Відвідувачі та гості музею мали можливість згадати ім’я талановитого мистця, почути добрі та щирі слова споминів друзів художників, мистецтвознавців та інтелігенції міста, а також побачити його твори та осмислити його творчий внесок у скарбницю Волинської художньої культури другої половини XX століття.
   Художній музей у Луцьку започаткував на своєму сайті рубрику «Музейний календар». Тематика рубрики покликана інформувати відвідувачів Художнього музею м.Луцька та шанувальників мистецтва про важливі дати у історії мистецтві та біографіях мистців, твори яких представлені в його експозиції. Першим став художник Юзеф Брандт.
   14 лютого о 16.00 годині у Художньому музеї Луцька відбудеться вечір пам’яті Олександра Валенти (1944-1997). Запрошуються друзі і всі ті, кому небайдужа творчість цього художника.
   У форматі науково-просвітницької діяльності Художній музей започатковує новий цикл культурно-мистецьких акцій під назвою «Не забуті імена». Мета: вивчення та популяризація мистецької діяльності, творчої спадщини художників Волині. Перша, із цілої низки запланованих заходів, присвячена волинському художнику Олександру Валенті (1944 – 1997), 70-річний ювілей якого Волинь буде відзначати 16 лютого.
Урочиста презентація Художнього музею у Луцьку для друзів та шанувальників мистецтва (ВІДЕО).
   14 січня на свято Василя у Художньому музеї м. Луцька (відділі Волинського краєзнавчого музею), що у Замку Любарта, відбувся урочистий прийом друзів музею та шанувальників мистецтва на честь відкриття й освячення його відремонтованого приміщення та нової експозиції.
Нагородили проектанта реставрації Художнього музею у Луцьку.
   Директора архітектурно-проектного бюро «Прайд», головного інженера проекту реставрації Шляхетського будинку в Луцькому Замку Любарта Василя Дузь-Крятченка нагороджено Почесною грамотою Волинської облдержадміністрації.
   Лучани та гості міста отримали напередодні нового року чудовий подарунок: після капітального ремонту нову експозицію 20 грудня відкрив Художній музей в історичному центрі Луцька.
„В Європі до музеїв – черги”.
   Напередодні відкриття нової експозиції відділу Волинського краєзнавчого музею – Художнього музею у Луцьку, його завідувач, заслужений працівник культури України Зоя Навроцька дала з нагоди цієї події розгорнуте інтерв’ю інтернет-виданню „Волинська правда”.
20 грудня о 15:00 відбудеться відкриття нової експозиції Художнього музею у м.Луцьку.
   20 грудня о 15:00 год. відбудеться відкриття нової експозиції Художнього музею у м.Луцьку, який розташований в колишньому будинку повітової канцелярії і шляхетських судів (пам’ятці містобудування і архітектури національного значення), збудованому 1789 року на руїнах княжого палацу на території визначної пам’ятки фортифікаційного мистецтва XIV століття – Луцькому замку.
   Під час реконструкції Художнього музею у Луцьку розкопали унікальну пічну систему в людський зріст.
   Про це розповіла завідувач Художнього музею – відділу Волинського краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України Зоя Навроцька.
    Художній музей – відділ Волинського краєзнавчого музею, четвертий раз поспіль взяв участь у Міжнародній акції „Ніч музеїв”. Цьогорічне дійство розпочалося 18 травня, в суботу, о 20.00 годині і пройшло під гаслом „Ніч на варті з Великими”. Упродовж акції учасники шанобливо згадували імена достойників – волинян та лучан, які прислужилися нашій Ненці Вітчизні своїми благими діяннями.
Реконструкцію приміщення Художнього музею – Шляхетського будинку в Луцьку, закінчать уже в цьому році.
   Реконструкцію Шляхетського будинку в Луцьку закінчать у цьому році. Про це стало відомо сьогодні після інспектування цього об’єкта головою Волинської облдержадміністрації Борисом Клімчуком.
У Луцьку ніяк не почнуть реконструкцію Художнього музею.
   Початок реконструкції Художнього музею у Луцьку затягується: чиновники пояснюють затримку необхідністю провести тендер на визначення підрядника, який виконуватиме реставраційно-ремонтні роботи.
Ляльки-мотанки зустріли „Ніч у Луцькому замку”.
   Художній музей м. Луцька знову взяв участь у проведенні міжнародної акції «Ніч у Луцькому замку». Велика кількість глядачів мала змогу оглянути виставкові експозиції.
У Художньому музеї міста Луцька відкрито виставку творів народного мистецтва Волині „Сяйво минувшини”.
   Мета виставки – передати колорит національних традицій, відобразивши минувшину, продемонструвати як вона відображена в творах сучасних майстрів. Кожен предмет експозиції доповнює один одного, об’єднуючись в яскраву композицію, що буквально струменить барвами, звучить мелосом волинського мистецтва.
Для проведення реставраційно-ремонтних робіт на пам’ятці архітектури – приміщенні Художнього музею у Луцьку, виділили 2,7 мільйона гривень.
    Гроші, виділені Волинській обласній державній адміністрації розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 травня 2012 року № 299-р спрямують на реставраційно-ремонтні роботи у Шляхетському будинку в Луцькому замку – приміщенні Художнього музею у Луцьку, та ремонт пам’ятки архітектури національного значення Покровської церкви в с.Піддубці Луцького району.
У Художньому музеї у Луцьку відбулася атракційна європейська акція „Ніч музеїв”.
    У ніч із 17 на 18 травня 2012 року у Художньому музеї у Луцьку відбулася атракційна європейська акція „Ніч музеїв”, приурочена до Міжнародного дня музеїв.
   Міжнародна акція „Ніч музеїв” відбувається за підтримки Міжнародної Ради музеїв (ІСОМ) під патронатом Ради Європи. Традиційний час проведення – ніч із 17 на 18 травня напередодні Міжнародного дня музеїв.
18 травня 2012 року важливий життєвий ювілей у завідувача Художнього музею у Луцьку З.М.Навроцької.



В І Т А Є М О !
У Художньому музеї Луцька відкрито виставку творів художника Валентина Кирилкова.
   Валентин Феодосійович Кирилков належить до тієї генерації мистців, для котрих праця за мольбертом у тихій майстерні – головна програма творчого життя. Людина стримана й неговірка, він зазвичай віддає перевагу самій роботі над полотном, аніж розповідям про неї. Однак, уникаючи гучних фраз, імпозантних заяв, художник іде шляхом творчості послідовно й наполегливо.
У Художньому музеї у Луцьку пройшли „Поетичні читання Остапа Сливинського”.
    27 квітня 2012 року в будівлі повітової канцелярії ХVІІ-ХVІІІ століття, у Художньому музеї м.Луцька, лучанам та шанувальникам мистецтва була унікальна змога почути поетичні тексти Остапа Сливинського у вкрай харизматичному авторському виконанні, поспілкуватися про європейську культуру, насолодитися мистецтвом українського слова, послухати музику, поринути у витончену естетику.
У 2012 році будуть проведені ремонтно-реставраційні роботи у приміщеннях Художнього музею у Луцьку та музею І.Ф.Стравінського в Устилузі.
   Цьогоріч на відновлення пам’яток історії волинського краю держава виділила 15 млн грн. Про це голова облдержадміністрації Борис Клімчук  поінформував журналістів на брифінгу на тему: „Державні капітальні інвестиції у розвиток Волині та збереження її історичної спадщини після внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2012 рік”.
У Художньому музеї м.Луцька відкрито виставку малярства Тетяни Мялковської „Зіллячко”.
До дня народження Лесі Українки у Художньому музеї Луцька відкрилась виставка графіки Михайла Савицького.
Художній музей у Луцьку глибоко сумує з втрати відомої художниці Тетяни Мисковець!
Мистецька акція на честь ювілею художника Миколи Кумановського.
« 1 2 ... 4 5 6 7 »