Головна » 2014 » May » 20 » „Ніч музеїв” у Художньому музеї Луцька (ФОТО, ВІДЕО).
16:52
„Ніч музеїв” у Художньому музеї Луцька (ФОТО, ВІДЕО).
„Ніч музеїв” у Художньому музеї Луцька (ФОТО, ВІДЕО).

   17 травня відбулася культурно-мистецька акція «Ніч музеїв» у Художньому музеї у Луцьку. Цього року дійство було присвячене 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка і пройшло під назвою «...Тоді я веселий, тоді я багатий, як буде серденько по волі гуляти!». Символом свята стали квіти «розбитого серця», які ніби відображають усі небайдужі до долі України серця, яким, безперечно, було і серце великого Кобзаря. В межах акції відбулася братська молитва за Україну в підземеллі церкви Іоана Богослова (XVII ст.), пройшла урочиста академія до Міжнародного дня музеїв,  Тарас Компаніченко і гурт «Хорея Козацька» представили програму «Співи, музика та поезія українського романтизму».

Колектив Художнього музею готовий до зустрічі гостей.

Учасникам свята були презентовані значки із портретом Т.Г.Шевченка з жовтою стрічкою.

В числі перших гостей були колеги з історичного факультету СНУ ім. Л.Українки та голова Волинської облдержадміністрації Г.О.Пустовіт та міський голова Луцька М.Я.Романюк.

Участь у дійстві взяли насельники Жидичинського монастиря на чолі з ігуменом Константином.

Молитва за Україну біля кам’яного престолу церкви Іоана Богослова (XII ст.)

Тарас Компаніченко зачитав вибрані твори із Кобзаря.

Велика зала музею давно не приймала стільки гостей. Серед яких професор А.В.Свідзинський з дружиною, історик П.О.Троневич, доктор мистецтвознавства Вікторія Головей, художники: Наталя Кумановська, Катерина Ганейчук, Ольга Кваша ...

На честь професійного свята музейники отримали багато подарунків, серед яких полотно О.В.Байдукова «Хрести на козацьких могилах». Його передала на довічне зберігання музею донька Світлана Байдукова.

З привітанням виступили давні друзі музею – Петро Пилипюк, директор «Модерн-Експо», та Олег Клімчук, який традиційно презентує вишукані тістечка.

Премії та подяки працівникам музею за організацію та проведення акції «Екологія природи – екологія культури» вручили представники благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Добрим словом відзначив роботу Художнього музею і директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

Тарас Компаніченко й гурт «Хорея Козацька» (м.Київ) представили програму «Співи, музика та поезія українського романтизму». Для гостей звучали твори Шевченка, Куліша, Боровиковського, Гоголя, Маркевича та ін.

   Наостанок під зоряним небом над Луцьким замком усі учасники свята виконали Гімн «Ще не вмерла Україна».

Джерело: Художній музей у Луцьку

Категорія: Художній музей | Переглядів: 980 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]