Головна » 2021 » October » 9 » У Художньому музеї вшанували Данила Романовича
11:21
У Художньому музеї вшанували Данила Романовича
У Художньому музеї вшанували Данила Романовича

7 жовтня – День коронації Данила Романовича. Додає значущості цій даті і ювілейний рік народження українського монарха (1201). З цієї нагоди у Художньому музеї відбулася презентація виставки історичного плакату, яку присвячено цим важливим історичним подіям. Автором ідеї створення плакатів є луцький художник Олександр Дишко, співавтор – Олександр Більчук.

Було достоту велике коло учасників імпрези: заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк, начальник Департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів, історики, художники, учні Луцької дитячої художньої школи та педагоги.

Усіх об’єднала спільність думок, почуттів, вражень від побаченого. Твори Олександра Дишка западають в душу як і його слова, сповнених любові та шляхетних устремлінь.

Це відзначили спікер презентації Ірина Чебелюк, Тетяна Гнатів, Сергій Годлевський, Петро Троневич.

А Іван Гаврилюк, художник, директор Луцької художньої школи, дав високу оцінку мистецьким якостям творів, наголосивши на унікальності сьогодні плакату як виду друкованої графіки.

Під час цієї події усі відчули свою духовну спорідненість, гордість за історію власного народу та відповідальність за неї.

Цей сенсаційний виставковий проєкт, присвячений королю Данилу, триватиме до кінця жовтня. Запрошуємо всіх небайдужих!!!

Джерело: Художній музей м. Луцька, відділ ВКМ

Категорія: Художній музей | Переглядів: 285 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]