Головна » 2020 » September » 13 » «Мовчання – золото»…
12:52
«Мовчання – золото»…
«Мовчання – золото»…

Під такою таємниче-інтригуючою назвою, з нагоди відзначення 935-ої річниці Луцька, у Художньому музеї 11 вересня відбулось відкриття виставки творів луцької мисткині, учасника мистецького об’єднання «КУЛЯ» Елеонори Сабової-Дишко. В експозиції представлено два десятки творів живопису та графіки, що виконані художницею у різні періоди.

Модератором події була завідувачка музею Зоя Навроцька, яка зазначила, що кожен об’єкт, створений Елеонорою Сабовою-Дишко – це своєрідний промінчик у далеку минувшину, спроба художниці реконструювати в уяві глядача призабуті події, загублені в часі образи. Послуговуючись мовою метафор та алегорій, вона розповідає про речі, які залишаються незмінними: людські стосунки в перипетіях історії.

Зі словом привітання виступила Чебелюк Ірина Іванівна, заступник в. о. міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради. Вона зазначила те, як нині, в умовах карантинного режиму, бракує таких зустрічей із мистецтвом.

Очільниця Департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів іще раз наголосила про вагомий внесок творчого тандему Олександра та Елеонори Дишко у розвиток культури міста, поділилася планами на майбутнє.

Про головні етапи біографії та творчості розповіла присутнім старший науковий співробітник музею Олена Старикова.

Родзинкою події стала презентація альбому-каталогу творів Е. Сабової-Дишко «Мовчання – золото» (редактор: В. Федосюк, технічний редактор: О. Більчук), який було видано за сприяння та підтримки Луцької міської ради.

Джерело: Художній музей м. Луцька, відділ ВКМ

Категорія: Художній музей | Переглядів: 271 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]