Головна » 2020 » May » 15 » «Ніч музеїв» перенесли на осінь
15:01
«Ніч музеїв» перенесли на осінь
«Ніч музеїв» перенесли на осінь

Міжнародна культурно-мистецька акція «Ніч музеїв» – одна із найбільш популярних подій, які відбуваються у Художньому музеї одинадцять років поспіль. Цьогоріч обставини життя, пов’язані з карантином, внесли свої корективи. Дванадцята подія мала б відбутися у ніч із 17 на 18-те травня. Однак, її відтерміновано на осінню пору (вересень-жовтень).

Програма цієї акції просто грандіозна! В рамках концепції «Діалоги традицій та сьогодення», який розпочато минулого року, сформовано новий проект, основою якого стала конверзація сучасного художника Петра Бевзи з твором класичного мистецтва, що представлений в експозиції Художнього музею. У своїй новоствореній серії олійного малярства митець не просто інтерпретує старі традиції, а, переосмисливши їх, надає нового стилістичного подиху, простежує цікаві паралелі, виявляє неймовірну актуальність сюжетів. А ще, ВЕЛИКА МУЗЕЙНА НІЧ 2020-го вразить захоплюючим концертом за участі зіркових виконавців, дійством акторів театру, виступами поетів і…тощо, тощо, тощо. Все це – в недалекому майбутньому…

Сьогодні ж ми започатковуємо ще один цікавий ракурс цього проекту «РЕТРОСПЕКЦІЇ». Для того, щоб поновити в пам’яті приємні спогади, пропонуємо озирнутися у минуле, поглянувши крізь призму об’єктиву доброго друга музею, постійної учасниці акцій пані Світлани Нікітченко, яка виокремила і зафіксувала яскраві моменти незабутніх подій («Ніч музеїв» 2014–2019 рр.).

Їх ви зможете побачити на сторінці Художнього музею у Facebook.

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 257 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]