Головна » 2020 » Травень » 19

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою забезпечення збереження музейних предметів Музейного фонду України Національним науково-дослідним реставраційним центром України розроблено рекомендації, що визначають порядок та основні вимоги до організації процесу збереження предметів, колекцій, зібрань Музейного фонду України.

Минуле Волині тісно поєднане з історією Криму. Частинку цієї історії зберігає Волинський краєзнавчий музей. Дещо з колекції було представлене у 2016 році на виставці «Кримські татари і Волинь: історія, культура та сьогодення».

З нагоди Міжнародного дня музеїв запрошуємо до перегляду матеріалів про музеї закладів освіти області. Очолюють шкільні музеї Педагоги з великої літери, які разом з вихованцями збирають, досліджують, зберігають і популяризують безцінні музейні скарби.

До Міжнародного дня музеї інформаційний сайт Прибужжя «КОРДОН» згадав найважливіші події у житті музею в минулому році. Критеріями для оцінки тих чи інших подій стало: кількість людей, які відвідали захід, відгуки, поширення інформації про подію у ЗМІ, обговорення події, значимість для музею тощо.