Головна » 2020 » Травень » 21

Майстриня, наукова співробітниця відділу музейного розвитку та екскурсійного забезпечення Волинського краєзнавчого музею Людмила Завада каже: такі вишиванки є ексклюзивними та модними. На її виробах візерунки взяті зі збірки Ольги Косач, сестри Лесі Українки, та старовинного одягу з колекції музею.

Своєрідне переплетення основ православної іконографії і західної художньої традиції олійного живопису втілене в іконі «Трійця Святої Анни» 1732 р. з церкви Казанської ікони Богородиці с.Садів Луцького району.

Оригінальна колекція вишитих речей зберігається у фондах та експонується в експозиції Володимир-Волинського історичного музею. Зокрема, у його колекції налічується понад 40 вишитих сорочок.

Запрошуємо ознайомитись з колекцією сорочок-вишиванок Історичного музею смт. Іваничі. Музейне зібрання чоловічих та жіночих сорочок краю кінця ХІХ – першої половини ХХ століття налічує понад 40 одиниць.

День Вишиванки завжди був яскравим, життєдайним та улюбленим святом мільйонів українців. Сподіваємося, і цього року разом з вами ми зможемо зберегти красиву традицію, відповідальну місію великим українством одягати вишиті сорочки третього четверга травня в знак єдності та підтримки одне одного.