Головна » 2020 » Травень » 22

Видано монографію «Микола Трох. Enfant terrible української фотографії», яка розповідає про життя і творчість фотографа, художника, уродженця м.Любомль. Джерелом дослідження стали роботи митця, які нині зосереджені у: особовому фонді Миколи Троха у Любомльському краєзнавчому музеї та ін.

У 1983 р. до Волинського краєзнавчого музею з костелу с. Вишеньки Рожищенського району була передана ікона, первісно описана як образ Ісуса Христа. По завершенні реставраційних робіт, у процесі дослідження картина релігійного змісту атрибутована як зображення Св. Франциска Асизького.

22 травня 2014 р. сталася одна з перших трагедій неоголошеної війни; неподалік Волновахи Донецької області загинуло 18 військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, які стали на захист державного суверенітету та територіальної цілісності країни. За один день Волинь втратила десять своїх синів.

Хто може розповісти про вишиванку краще, ніж шанувальники української культури, мистецтвознавці та історики? Ірина Сардак-Бондарук – художниця, авторка майстер-класів, нині очолює Історичний музей села Княгининок. А її чоловік Андрій Бондарук – історик, збирач старожитностей та майстер зі створення народних іграшок.