Головна » 2020 » Травень » 08

В експозиції Володимир-Волинського історичного музею є окремий розділ, який присвячений подіям Другої світової війни. У ньому експонуються радянська і німецька зброя періоду 1939–1945 років, амуніція, медалі і ордени, фото знаних на Володимирщині ветеранів.

День пам’яті та примирення (пам’яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасниками Другої світової війни) – пам’ятний день в Україні, який відзначають 8 травня в річницю капітуляції нацистської Німеччини.

Чи варто на державному рівні відмовитися від святкування 9 травня на користь вшанування 8 травня? Про це детально – у «Темі дня» телеканалу «Нова Волинь» обговорювали із Леся Бондарук, кандидатом історичних наук, представником Українського інституту Національної пам'яті в області та Богданом Зеком, кандидатом історичних наук, завідувачем відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею

Комітет з присудження обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва проводить прийом документів, творів і робіт претендентів на здобуття обласних премій 2020 року.