Головна » 2021 » February » 20 » «Подвиг людського духу»
11:19
«Подвиг людського духу»
«Подвиг людського духу»

20 лютого в Україні відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Революція Гідності стала переломним моментом в новітній історії нашої держави. Її події змінили нас всіх. Уже минуло 7 років, а спогади настільки яскраві, наче це було вчора. І в цей день ми маємо віддати шану тим, хто ціною власного життя виборював свободу для мільйонів українців та у глибокій скорботі низько схилити голови перед пам'яттю Героїв Небесної Сотні.

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули під час Революції Гідності, у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї 17 лютого відбувся історичний екскурс на тему «Подвиг людського духу».

На цей захід завітали учні 10–11 класів ЗОШ №2 м. Рожище та учасники подій на Майдані, а саме Олександр Дулюк, Руслан Хомич та Роман Трофімчук.

Головною метою патріотичного заходу було познайомити учнів з історичним та суспільним значенням Революції Гідності, вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні, виховати патріотичну свідомість, розвинути бажання стати гідним громадянином України.

В.о. директорки музею Тетяна Переходько ознайомила присутніх з перебігом подій під час Революції Гідності. Хвилиною мовчання вшанували невмирущу пам’ять всіх, хто поклав життя за волю, незалежність і свободу нашої єдиної України.

Своїми спогадами, враженнями та відчуттями поділилися рожищенські активісти.

Олександр Дулюк, який з перших днів приймав участь на Майдані, разом з своїми побратимами-рожищанами, першими будували барикади на вулицях Грушевського та Інституцькій, де пізніше відбувалися сутички з Беркутом. Він закликав учнів берегти пам’ять про людей, які поклали за нас своє життя, і своїм подвигом в черговий раз підняли дух українців.

Досить емоційним і водночас захоплюючим був виступ Руслана Хомича, який пригадав події тих буремних днів. Він зробив вагомий внесок в підтримку Євромайдану, а також і в підтримку наших бійців на Сході України.

Як зазначив Руслан Миколайович, головним мотивом іти на Майдан було для нього те, що він хотів «їсти український хліб, вирощений на українській землі та куплений за українські гривні». Звертаючись до учнів він зазначив, щоб вони зробили правильний вибір у своєму житті і брали активну участь у розбудові української держави, оскільки від них залежить майбутнє нашої країни.

Роман Трофімчук розповів про своє враження від перебування на Майдані Незалежності. Він тиждень проживав в Жовтневому Палаці на вулиці Інституцькій в грудні 2013 року. Разом з ним було багато волинян, які приїхали підтримати дух патріотів. На завершення свого виступу, він закликав підростаюче покоління наслідувати ідеали Майдану, не забувати про ті події і шанувати своїх героїв.

Присутні оплесками дякували учасникам заходу за їх мужність, героїзм та високу громадянську позицію.

Джерело: Рожищенський історико-краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 167 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]