Головна » 2020 » November » 21 » Україна – територія гідності та свободи
11:49
Україна – територія гідності та свободи
Україна – територія гідності та свободи

21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні події: Помаранчева  революція 2004-го та Революція Гідності 2013-го.

Переломним в політичній історії України став 2004 рік, коли всю країну сколихнула Помаранчева революція. Тоді українці вийшли на головну площу країни, проводили акції громадянської непокори і домоглися повторних виборів. Головна перемога була в тому, що люди усвідомили силу свого слова і своїх дій.

Революція Гідності об’єднала український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її розвитку в європейському співтоваристві, захисту демократичних цінностей.

З нагоди Дня Гідності та Свободи у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї розгорнуто виставку «Україна – територія гідності і свободи», яку було презентовано відвідувачам музею.

Багато наших земляків, жителів міста та району, були учасниками цих буремних історичних подій.

На виставці експонуються світлини, що відображають події двох революцій, а також фото місцевих активістів та патріотично налаштованих рожищан, які одними із перших вирушили до столиці. Мовчазними свідками тих подій є речі з Майдану (каски, біти, фрагменти бруківки, прапор...), які найбільш привертають увагу.

Події, що пережила Україна, стали початком нового етапу в новітній історії нашої країни.

Усіх бажаючих запрошуємо в музей оглянути виставку з дотриманням усіх карантинних вимог.

Джерело: Рожищенський історико-краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 263 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]