Головна » 2020 » August » 24 » У Рожищенському музеї діє виставка, присвячена Державному Прапору
21:24
У Рожищенському музеї діє виставка, присвячена Державному Прапору
У Рожищенському музеї діє виставка, присвячена Державному Прапору

У Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї запрацювала тематична виставка, присвячена Дню Державного Прапора. Відкриття виставки відбулося 23 серпня. Про це повідомила кореспондентка Район.Рожище.

До уваги відвідувачів музею представили знакові прапори, які відгравали важливу роль під час історичних подій у Рожищенському краї. Серед них – упівський прапор, прапор із підписами героїв АТО та прапор, який вперше здійняли у Рожищі.

19 серпня 1989 року вранці у Рожищі усі хто йшов на роботу могли спостерігати дивовижну картину – на верхівці громовідводу на сирзаводі майорів синьо-жовтий стяг.

Напередодні вночі двоє свідомих громадян Віктор Боднар та Анатолій Наумкін зварили тримач та встановили український символ.

 «Це було водночас дивовижно і лячно. Керівники сирзаводу не знаходили собі місця. Два дні просили працівників зняти прапор, пропонували 250 карбованців, але ніхто не наважився прибрати з громовідводу те, що носили, хай і потайки, в думках – своє прагнення жити у вільній, незалежній Україні під синьо-жовтим стягом», – йдеться у спогадах сучасників.

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 258 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]