Головна » 2021 » April » 26 » Чорнобиль немає минулого часу
12:21
Чорнобиль немає минулого часу
Чорнобиль немає минулого часу

35 років тому, 26 квітня 1986 року, світ облетіла звістка про жахливу аварію на Чорнобильській АЕС, що завдала невиліковної рани українському народу, українській землі. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів українців.

23 квітня, напередодні 35-их роковин Чорнобильської катастрофи, у приміщенні НВК 4 для учнів 7-10 класів, працівниками Рожищенського історико-краєзнавчого музею було проведено годину пам’яті «Чорнобиль немає минулого часу».

На захід був запрошений ліквідатор аварії на ЧАЕС Микола Васильович Василюк. У ліквідації наслідків аварії він брав участь у період з 3 жовтня 1987 по січень 1988 року. Перевозив ліквідаторів до місця роботи в м.Прип’ять.Учні з захопленням слухали розповідь Миколи Васильовича та активно задавали питання.

До розповіді долучився і вчитель історії даної школи Павлюк Леонід Вікторович, він розповів про шкідливість радіації на навколишнє середовище, і довів на конкретних фактах, що мирний атом може бути небезпечним для життя людей.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

Метою цього заходу було донесення до свідомості учнів масштабів катастрофи, прищеплення любові до рідного краю, виховання почуття співчутливості, критичного ставлення до історичних подій.

Пам’ять про трагедію незагоєною раною залишиться в долі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори АЕС, ніколи не буде забутий.

Джерело: Рожищенський історико-краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 233 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]