Головна » 2021 » January » 9 » «Новорічний калейдоскоп» від Рожищенського музею
12:17
«Новорічний калейдоскоп» від Рожищенського музею
«Новорічний калейдоскоп» від Рожищенського музею

У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї діє виставка ялинкових прикрас та новорічних листівок «Новорічний калейдоскоп».

Саме такі листівки колись отримували і надсилали наші батьки, дідусі та бабусі в 60-ті, 70-ті, 80-ті роки.

Також на виставці є невеличка штучна ялинка 70-их років, на якій можна побачити традиційні новорічні скляні шишки, різноманітні тваринки. В ті часи люди не мали можливості ставити великі ялинки, тому доводилося купувати ось такі. Заодно купували до них спеціальні маленькі іграшки.

Масове виробництво ялинкових прикрас відбулося у 50-60-их роках ХХ ст. За радянських часів в Україні виготовленням іграшок займалися дев’ять фабрик. Популярними іграшками були кукурудза, фігурки космонавтів у скафандрах, шишки та багато інших.

Виставка розрахована не лише для молодшого покоління, але й для дорослих, які знову можуть згадати той час, коли вірили в Діда Мороза та новорічні дива.

Колекція новорічних іграшок та листівок у музеї поки невелика, тож запрошуємо усіх небайдужих приєднатися до цієї справи – пошукати у себе на горищах ці новорічні атрибути та подарувати музею, адже вони допоможуть пізнати, як святкували Новий рік наші предки.

Джерело: Рожищенський історико-краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 248 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]