Головна » 2019 » May » 20 » У Рожищах презентували «Музейний зошит»
08:58
У Рожищах презентували «Музейний зошит»
У Рожищах презентували «Музейний зошит»

З нагоди Міжнародного дня музеїв 17 травня 2019 року в КУ «Рожищенський районний історико-краєзнавчий музей» відбулася презентація «Музейних зошитів».

Модерувала презентацію директор музею Наталія Патійчук, яка і є автором видання. «Музейний зошит» є першою спробою популяризації музейної колекції КУ «Рожищенський районний історико-краєзнавчий музей» через завдання для учнів загальноосвітніх шкіл, щоб вони мали змогу краще дізнатись історію Рожищенського краю в контексті історії України. Зошит ґрунтується на тестових та творчих завданнях, які пригодяться при підготовці до ЗНО. Видання ілюстроване й пропонується не тільки учням, але й вчителям, краєзнавцям та людям, які цікавляться історією» – зауважила керівник закладу.

Особливістю зошита є те, що він може заповнюватись дітьми послідовно, тобто по мірі вивчення історії України у школі, також його можна заповнювати самостійно чи з батьками. Також, він є універсальним у тому, що містить завдання, відповіді на які є тільки в експозиції Рожищенського музею. Відтак, зошит є частково «квестовим».

Присутні вчителі історії переглянули «Музейний зошит», відзначивши, що праця є важливою для роботи з учнями і вони обов’язково будуть її використовувати у своїй роботі.

«Його можна використовувати на узагальнюючих, контрольних, практичних заняттях, факультативах. Тут іде конкретика для вивчення історії Рожищенського краю, що більш для загального розвитку, але тут присутні завдання і на ЗНО. Ці напрацювання є дуже великі, робота проведена кропітка, важлива. Щиро Вам дякуємо, що полегшили працю вчителям» – відзначила методист Рожищенського районного методичного кабінету Ткачук Тетяна.

Директор музею Наталія Патійчук подарувала для методичного кабінету друкований примірник «Музейного зошита», а вчителям історії він дістався в електронному вигляді.

З нагоди Міжнародного дня музеїв Наталія Ігорівна вручила завідувачу основним видом діяльності КУ «Рожищенський районний історико-краєзнавчий музей» Роману Трофімчуку Почесну грамоту за особистий внесок в розвиток музейної справи, патріотичне виховання дітей і молоді та високий професіоналізм.

В свою чергу Роман Борисович звернувся до вчителів із проханням зібрати матеріал про історію шкіл району, як це зробили Сергій Янішевський та Леонід Козярчук.

Усім, кого зацікавив даний зошит, звертайтесь до музею.

Джерело: Рожищенський районний історико-краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 502 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.4/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]