Головна » 2019 » February » 18 » Афганістан у моєму житті
15:23
Афганістан у моєму житті
Афганістан у моєму житті

Понад чверть століття минуло з часів війни, що без жалю забирала життя молодих хлопців. Чужої війни, яка несла біль в родини наших земляків. 14 лютого у Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї відбулась зустріч із воїном-інтернаціоналістом Віктором Вікторовичем Мартинюком, приурочена до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

На зустрічі були присутні слухачі краєзнавчого факультету Університету ІІІ віку та учні 10-Б класу комунального закладу загальної середньої освіти Рожищенського ліцею №4.

Розпочала тематичний захід «Афганістан у моєму житті» директор музею Наталія Патійчук. Вона зазначила, що рішення ввести радянські війська до Афганістану ухвалено 12 грудня 1979 року. «Офіційна мета введення була — запобігти загрозі іноземного військового втручання. Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року. Всього у війні Радянська Армія втратила більше 14 тис. чол. Радянсько-афганську війну пройшло більше 160 000 українців. З них 2 378 загинули, 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення отримали більше 8 000 українців, з них 4 687 повернулися додому інвалідами. Із 72 осіб, удостоєних за роки «афганської» війни звання Герой Радянського Союзу, є 11 українців» – зазначила Наталія Ігорівна.

Спогадами про участь у військовому конфлікті в Афганістані ділився Віктор Вікторович Мартинюк. Він згадав героїв тієї страшної війни, поринув у спогади, які не залишили байдужими жодного присутнього у залі.

Учні, їх вчитель історії Леонід Павлюк, слухачі Університету Лідія Супрун, Галина Філіпчук та Лариса Ващук задавали багато запитань, на які воїн-інтернаціоналіст давав цікаві, змістовні та захоплюючі відповіді.

Наприкінці зустрічі учасники заходу сфотографувалися з Віктором Мартинюком.

Джерело: Рожищенський районний історико-краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 482 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]