Головна » 2021 » January » 30 » Пам’яті подвигу героїв Крут
11:28
Пам’яті подвигу героїв Крут
Пам’яті подвигу героїв Крут

 

В історії України є події, які стали знаковими і символічними. Такою подією є героїчна смерть під залізничною станцією Крути, молодих захисників Української Держави. І саме до 103-річчя вшанування подвигу героїв Крут в Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся урок мужності «Крути: подвиг, пам’ять і трагедія!» для учнів 10 класу першої ЗОШ м. Рожище.

Бій під Крутами – це героїчна і водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її. Ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей – найкращих представників українського студенства.

Цікавий екскурс у події, які відбулися 103 роки тому, зробила в. о. директора музею Переходько Т. В. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували полеглих під Крутами і тих, хто загинув за цілісність і свободу України.

До слова був запрошений міський голова В’ячеслав Поліщук, який порівняв бій під Крутами з боєм за Донецький аеропорт.

На захід також був запрошений Дмитро Яроцький – учасник бойових дій на сході України, який подарував музею прапор 90-го окремого аеромобільного батальйону імені Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова. Бійці батальйону наприкінці 2014 – у січні 2015 року брали участь у боях за Донецький аеропорт.

Учні художньої студії БДТ під керівництвом Віталія Шевченка намалювали на прапорі воїна Кіборга у військовому обладнанні зі зброєю в руках, справа від нього намальована вежа Донецького аеропорту.

Ми щиро вдячні Дмитру за такий цінний подарунок, оскільки цей прапор є свідченням боротьби наших воїнів, які захищають Україну. Він дасть можливість виховувати підростаюче покоління, в дусі патріотизму і любові до своєї Батьківщини.

На завершення заходу виступив Роман Трофімчук, співробітник музею, який зупинився на основних причинах поразки українських військ у 1918 році.

Ми не повинні забувати уроки історії і пам'ятати весь час про героїзм нашого народу протягом багатьох століть.

Джерело: Рожищенський історико-краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 180 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]