Головна » 2019 » April » 15 » Затурцівський музей запрошує на читання пам’яті В’ячеслава Липинського
14:10
Затурцівський музей запрошує на читання пам’яті В’ячеслава Липинського
Затурцівський музей запрошує на читання пам’яті В’ячеслава Липинського

17 квітня 2019 року в Затурцівському меморіальному музеї будуть проведені „Вісімнадцяті читання пам’яті В’ячеслава Липинського”, в яких візьмуть участь викладачі та студенти Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, наукові співробітники Волинського краєзнавчого музею, відомі краєзнавці, гості з Рівного та інших міст України.

Запропоновані на конференцію матеріали присвячені 137-ій річниці від дня народження В.Липинського. Тематикою заходу передбачено дослідження наукової, дипломатичної і політичної діяльності самого Липинського і видатних його сучасників у цей період, а також членів родини та життя маєтку в Затурцях.

В ході читань присутні матимуть змогу ознайомитися зі скарбом середньовічних монет, знайденим біля села Мовчанів поблизу автодороги Луцьк-Володимир-Волинський (відтинком давнього т. зв. Королівського Шляху).

Програмою заходу передбачено також відкриття виставки „Гіркий хліб еміграції”, приуроченої 100-річчю поселення В.К.Липинського в Австрії.

Захід розпочнеться об 11.00 год. покладанням квітів до погруддя на місці поховання політика-державника.

До участі у конференції запрошуються представники місцевого самоврядування, вчителі історії, шанувальники нашої минувшини та шкільна молодь. Ґрунтовніше пізнання історичних здобутків і прорахунків українського державотворення 100-літньої давнини допоможе уникнути багатьох помилок на сучасному етапі державного будівництва.

Віталій Кушнір,
завідувач Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 415 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]