Головна » Затурцівський меморіальний музей В.Липинського

  У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбувся літературно-мистецький захід під назвою “Я син народа”, присвячений 160-ій річниці від дня народження Івана Яковича Франка.

   21 вересня у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбудеться літературно-мистецький захід “Я син народа”, присвячений 160-річчю від дня народження Івана Яковича Франка.

   Оригінальні роботи педагога місцевої школи, а за покликанням – дизайнера вбрання – Лариси Кошицької можна побачити на виставці «Цей шляхетний світ мережива» у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського.

    1 вересня, у День знань, Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського гостинно відчинив свої двері для проведення тематичного уроку “Щоб у серці жила Батьківщина” учням дев’ятого класу місцевої школи.

   З нагоди 25-ої річниці Незалежності України та п’ятиріччя від часу відкриття Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського відбулося свято під символічною назвою “Шляхетське зібрання в домі Липинських”.

   21 серпня о 14 годині у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбудеться урочистість під символічною назвою “Шляхетське зібрання в домі Липинських”, приурочена 25-им роковинам Незалежності України і 5-й річниці Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського.

   Нещодавно у виставковій залі Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського відбулось урочисте відкриття оригінальної виставки живописних робіт вихованців Луцької художньої школи, учасників недавнього пленеру.

   Затурцівський меморіальний музей В'ячеслава Липинського започаткував немало цікавих, оригінальних проектів, які успішно здійснює. У середині червня на базі музею та з ініціативи затурцівських музейників за попередньою домовленістю з дирекцією та педагогами Луцької художньої школи було проведено триденний пленер юних художників.

   Затурцівський меморіальний музей В'ячеслава Липинського став місцем проведення нетрадиційного для його профілю діяльності заходу – Першої бізнес-конференції українських виробників меблевої продукції.

   У святковий день, 24 квітня 2016 року, в Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулось урочисте відкриття двох оригінальних стаціонарних виставок, які зможуть відвідати не лише мешканці села, а й гості з найвіддаленіших куточків України і зарубіжжя протягом кількох місяців.

   Третій районний фестиваль народного мистецтва “Над Королівським Шляхом” відбудеться на території музейного комплексу “Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського” 15 травня 2016 року.

   У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського, відділі Волинського краєзнавчого музею, з нагоди 134-ї річниці від дня народження В. К. Липинського було проведено круглий стіл на тему: «Вивчення спадщини В. К. Липинського – потреба часу».

   15 квітня 2016 року в Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського, відділі Волинського краєзнавчого музею, з нагоди 134-ї річниці від дня народження В. К. Липинського, буде проведено круглий стіл на тему: «Вивчення спадщини В. К. Липинського – потреба часу»

   25 березня, виконуючи бойове завдання із захисту України, її незалежності і територіальної цілісності у складі сил АТО загинув боєць 14-ої Володимир-Волинської бригади Віктор Чопко, – чоловік наукового співробітника Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського Віри Чопко…

   20 березня з нагоди відзначення Всесвітнього дня поезії в Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського зібрались, крім працівників музею, члени просвітянського осередку “Джерело”, жителі села – справжні поціновувачі поетичного слова. Захід було присвячено пам'яті відомого українського письменника-волинянина Василя Гея.

  У Затурцівському меморіальному музеї відбувся вечір “Шевченко – художник”. Заходи, присвячені Великому Кобзарю вже стали традиційними у музеї В'ячеслава Липинського.

    Так назвали працівники Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського комплекс заходів з 15 по 19 лютого 2016 року, присвячений 145-ій річниці від дня народження славетної волинянки Лесі Українки.

   З 15-го по 19-е лютого у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбудеться літературно-мистецький тиждень „До Лесі на гостину”, приурочений 145-ій річниці від дня народження Лесі Українки.

   У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкрито виставку “Матеріально-побутова культура дворянських родин Волині кінця ХІХ – початку ХХ ст.”

   Нещодавно у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулось традиційне щорічне свято “Музейна Коляда”, яке презентували двома дійствами: народною забавою “Коза” та вертепною драмою, записаною відомим фольклористом Олексою Ошуркевичем.

   17 січня у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбудеться щорічне фольклорно-етнографічне свято Музейна Коляда”. Початок о 14.00 год.

   Напередодні Різдвяно-новорічних свят у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкрилась виставка „У сяйві різдвяної зорі”.

   У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбувся театралізований вечір, присвячений 440-ій річниці від дня народження видатної просвітниці ХVІІ століття, фундаторки Києво-Могилянської академії Галшки Гулевичівни.

   18 грудня, у п'ятницю, в Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбудеться театралізований вечір, присвячений 440-річчю від дня народження фундаторки Києво-Могилянської академії, уродженки села Затурці Галшки Гулевичівни.

   Несподівано гарно поєднались 12 грудня у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського екскурсія відвідувачам, зустріч у концертній залі і прадавнє свято Калити.

    В останній теплий вересневий день до меморіального музею В'ячеслава Липинського завітали гості на відкриття виставки “Квіти за тином. Рослини в побуті та звичаєво-обрядовій культурі волинян”.

   20 серпня 2015 року о 14-й годині у виставковій залі Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського відбудеться презентація пересувної фотодокументальної виставки з фондів Волинського краєзнавчого музею „Герої не вмирають”.

   У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського було презентовано виданий у Києві в “Українському письменнику” перший том, запроектованого Східноєвропейським інститутом ім. В’ячеслава Липинського (Філадельфія, США) 25-томного видання повного зібрання творчої спадщини нашого славетного земляка, його архіву та студій про нього.

   З нагоди Міжнародного дня музеїв на території музейного комплексу “Затурцівський меморіальний музей В'ячеслава Липинського” відбувся фестиваль народного мистецтва під назвою “Над Королівським шляхом” (робоча назва – “Джерела Турії”).

   У неділю, 17 травня о 12 годині, на території Затурцівського музейного комплексу відбудеться фестиваль народного мистецтва „Над королівським шляхом”, присвячений Міжнародному дню музеїв та родинам, члени яких беруть участь у воєнних діях на сході України.

   У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбувся вечір пам'яті “Ми звідтіль, де плеще Удаль”, приурочений 70-им роковинам депортації українців з Холмщини і Підляшшя у східні та південні області України.

   17 квітня, з нагоди чергової річниці від дня народження В'ячеслава Липинського, у Затурцівському музеї відбувся круглий стіл з участю відомих істориків, краєзнавців, громадських діячів Волині та керівників Локачинського району, представників ЗМІ з проблем, пов'язаних з популяризацією поглядів В'ячеслава Липинського на державотворення в Україні та гідним пошануванням його імені.

   У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкрито виставку „Воскресла писанка”. Свої авторські роботи презентували відомі писанкарки з м.Володимира-Волинського Оксана Білик і Леся Дембровська, а також батик їхня землячка, самобутня художниця Ірина Надюкова. Проведено майстер-клас з писанкарства.

   У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського проведено літературне свято “Себе шукати в слові” з нагоди Міжнародного дня поезії, приурочене 85-літньому ювілею видатної української поетеси і прозаїка Ліни Костенко.

« 1 2 3 4 »