Головна » Затурцівський меморіальний музей В.Липинського

   Виставка народного мистецтва подружжя Андрія Бондарука – традиційна дерев'яна іграшка та Ірини Сардак – розпис на склі працює в Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського ще від свята Миколая.

   Зазирнути в глибину століть запропонували своїм гостям працівники Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського, відкриваючи виставку “Волинське ткацтво – стародавнє ремесло”. Музейникам при допомозі небайдужих людей вдалося зібрати чималу колекцію матеріалів, що характеризують одне з найдавніших та найпоширеніших ремесел, яким займалися затурчани.

   1 березня, о 14 годині, в Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбудеться презентація виставки “Волинське ткацтво – стародавнє ремесло”. Відвідувачі зможуть не лише побачити колишні знаряддя праці, почути цікаві розповіді майстринь про улюблене заняття, а й стати безпосередніми учасниками виготовлення тканин на старовинному діючому ткацькому верстаті.

   У середу, 18 лютого у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулося свято з нагоди Міжнародного дня рідної мови за участю українських письменників Ніни Горик та Василя Гея.

   На другий день Водохреща у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулось традиційне свято “Музейна Коляда”.

   Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського 20 січня о 15.00 год. запрошує на Музейну Коляду-2015”.

   З 19 грудня в Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського буде експонуватися спільна виставка художниці Ірини Сардак-Бондарук та майстра Андрія Бондарука «Діти бавляться».

   У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбувся вечір, присвячений 130-річчю від дня народження Станіслава Липинського. У музеї побували учні Зубильненської ЗОШ І-ІІ ст. та Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. імені В.К.Липинського.

   У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулося свято, приурочене Дню української писемності та мови.

   У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського з нагоди Дня вчителя відбулося свято. На дійство музейні працівники та просвітяни осередку “Джерело” запросили вчителів-пенсіонерів, які працювали в Затурцівській середній школі, та нинішніх педагогів цього навчального закладу.

   В неділю, 17 серпня, у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбувся вечір стрілецької пісні “Ой, у лузі червона калина”, присвячений Дню незалежності України та 3-ій річниці музею.

   17 серпня у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулося відкриття виставки “Ні – війні”, що приурочена 100-річчю з початку Першої світової війни та 100-річчю створення Легіону Українських січових стрільців.

   20 липня о 14-й годині у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкривається виставка “Василь Кучабський – учень і послідовник В’ячеслава Липинського”, присвячена вченому історикові, дійсному членові Наукового товариства ім. Т.Г.Шевченка у Львові (з 1938 року), громадському, політичному і військовому діячеві.

   Таку назву має персональна виставка волинської художниці Валі Михальської, яка минулої неділі відкрилася у Музеї-садибі В’ячеслава Липинського, що в селі Затурці Локачинського району.

    "Шевченко вічний, як народ”. Так називався захід, проведений 9 березня в стінах Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського. Вечір, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка, підготовлено працівниками музею, місцевим просвітянським осередком "Джерело” із залученням учнів Затурцівської ЗОШ І-ІІІ ст. імені В.К.Липинського.
9 березня
Затурцівський меморіальний музей В'ячеслава Липинського
запрошує односельчан та гостей села
на урочистий вечір,
приурочений 200-літтю від дня народження
Тараса Шевченка.
„Музейна Коляда” в Затурцях.
   Ось уже впродовж трьох років Затурцівський меморіальний музей В'ячеслава Липинського гостинно розчиняє двері нашим односельцям та гостям, запрошуючи до участі у різдвяно-новорічному дійстві „Музейна Коляда”.
Затурці запрошують на музейну коляду.
   14 січня о 14.00 годині в Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбудеться традиційний святковий різдвяно-новорічний захід „Музейна Коляда”.
Новорічна виставка у Затурцівському музеї.
   Напередодні Нового року та Різдва до Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського завітало ще одне свято: тут відбулось урочисте відкриття персональної виставки творчих робіт лучанки Олесі Іщук „Новорічна витинанка”.
Свято для наймолодших відвідувачів Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського.
   19 грудня у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського було гамірно: сюди на зустріч з Миколаєм прибула старша група "Сонечко” місцевого дитячого садочка "Колосочок" під керівництвом своїх вихователів.
   „Консерватизм і геополітичні стратегії у Центральній і Східній Європі” – під такою назвою 22-23 листопада у Києві та Житомирі проходив V міжнародний науковий семінар пам’яті В’ячеслава Липинського, у якому взяв участь завідувач Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського Віталій Кушнір.
   17 листопада, в неділю, у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулось урочисте відкриття виставки вишиваних робіт Героя України Віри Роїк з Сімферополя та її учнів.
   Про відкриття у Затурцівській загальноосвітній школі імені В’ячеслава Липинського кімнати-музею історії села розповіла Волинська ОДТРК.
У 83 РОКИ ЗДІЙСНИВ МРІЮ СВОГО ЖИТТЯ – ВІДКРИВ МУЗЕЙ СЕЛА.
   У ці дні в Затурцях відбулися дві знаменні події: освячення нового приміщення храму Преподобної Параскеви Сербської, а напередодні – відкриття Музею села у приміщенні Затурцівської ЗОШ ім. В’ячеслава Липинського. А відтак Затурці стали чи не єдиним селом у нашому краї, де діють аж два музеї, адже меморіальний музей-садиба родини Липинських уже зажив доброї слави, став справжнім культурним осередком села й популярним туристичним об’єктом.
Школярі Луцька побували у музеях Волині.
   Для учнів 9-10 класів школи №17 міста Луцька організували екскурсійну поїздку відомими історичними місцями та музеями волинського краю. Школярі мали змогу не лише чути про героїчні події на уроках, а й побачити на власні очі та відчути своїми серцями.
Працівники Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського відвідали українську Мекку.
   Нещодавно просвітяни та працівники Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського повернулись із подорожі Черкащиною: Моринці, Шевченкове, Канів, Умань...
Відбулася наукова конференція „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Локачинський район і Затурці в історії України та Волині”.
   14 червня Волинський краєзнавчий музей на базі свого відділу – Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського, спільно з Волинською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України провів ХLVІ Всеукраїнську наукову історико-краєзнавчу конференцію „Минуле і сучасне Волині та Полісся. Локачинський район і Затурці в історії України та Волині”, присвячену 22-ій річниці Незалежності України і 510-ій річниці першої писемної згадки про Затурці — малу батьківщину В’ячеслава Липинського.
Краєзнавці України відвідали музеї Волині.
   3-5 червня у Волинській області відбулося виїзне засідання Президії правління Національної спілки краєзнавців України. Участь у засіданні взяли голова Спілки Олександр Петрович Реєнт, провідні фахівці у галузі краєзнавства та історичної науки, голови обласних організацій НСКУ, краєзнавчий актив Волинської області.
   У неділю, 19 травня 2013 року у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського проведено мистецький захід „Чи можна пісню мамину забути?”, присвячений Дню матері. До участі у цьому вечорі було запрошено добрих друзів музею: спонсорів, дарувальників, які долучаються до проведення різнопланових музейних заходів та поповнюють фонди музею переданими речами з домашніх колекцій.
   Керівник гуртка Локачинського будинку школяра Оксана Деревич, яка професійно володіє технікою петриківського розпису по дереву, провела у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського майстер-клас для учнів Затурцівської школи І-ІІІ ст. ім В.К.Липинського.
   18 квітня у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулась мистецька імпреза: відкриття персональної виставки творчих робіт талановитої майстрині (інженера-будівельника за фахом, художника — за покликанням), лучанки Валентини Галкіної.
Шевченківська академія у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського.
   10 березня у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулась Шевченківська академія „Тебе славна Україна повік не забуде”, приурочена 199-й річниці від дня народження і 152-им роковинам з дня смерті Великого Кобзаря.
У Затурцівському музеї В’ячеслава Липинського підбито підсумки конкурсу на кращу ілюстрацію до творів Лесі Українки.
   17 січня, у неділю, конференцзала Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського була переповнена школярами, їх учителями і батьками: тут відбувалось підбиття підсумків конкурсу на кращу ілюстрацію до творів Лесі Українки, присвяченого 142-й річниці від дня народження геніальної поетеси.
   У неділю, 10 лютого у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбувся творчий вечір талановитої волинської журналістки і письменниці, автора поетичних збірок і книг прози Валентини Штинько під назвою „Слова тернові, слова любові”. На зустріч зі своєю колишньою ученицею прибули вчителі Затурцівської середньої школи імені В.К.Липинського, однокласники, учні місцевої і сусідньої Маньківської шкіл, жителі села.
Вечір пам’яті Василя Стуса у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського.
   У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського вшановано пам’ять поета-дисидента Василя Стуса. Вечір поезії „Голгофа Василя Стуса", приурочений 75-ій річниці з дня народження славного сина України, відбувся 27 січня.
« 1 2 3 4 »