Головна » 2019 » April » 19 » Конференція у Затурцях
11:01
Конференція у Затурцях
Конференція у Затурцях

17 квітня 2019 року у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулася науково-практична конференція „Вісімнадцяті читання пам'яті В'ячеслава Липинського”, присвячена 137-річчю з дня народження видатного історика, громадського і політичного діяча.

Учасники конференції, учні, педагоги представники влади та працівники музею поклали квіти до пам'ятника В'ячеслава Липинського.

У конференц-залі музею присутніх привітали В.Кушнір – завідувач Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського, О.Ярош – завідувач кафедри політології та державного управління СНУ імені Лесі Українки, В.Демидюк – заступник голови Затурцівської сільської ради, М.Скоп'юк – депутат Волинської обласної ради. Модератор: В.Кушнір. У ході конференції було прослухано доповіді В.Бортнікова, І.Ковальчука, В.Малиновського, О.Мельника, Г.Бондаренка, Н.Гатальської, А.Климчука, В.Чопко.

Краєзнавець з м.Луцьк Г.Гулько представив скарби срібних монет ХVІІ ст., знайдені у 2018 році у с. Мовчанів Локачинського району та добірку книг польської мовою, випадково виявлених у цьому ж населеному пункті. Книги подаровано для музею, за дорученням їх власника С.Ричка.

В.Кушнір провів екскурсію по виставці „Гіркий хліб еміграції” про роки життя В.Липинського у Райхенау, Берліні та Бадегу.

Фото Л. Максимова

Віра Чопко,
науковий співробітник Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 480 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]