Головна » 2021 » August » 30 » Свято у Затурцівському музеї
12:41
Свято у Затурцівському музеї
Свято у Затурцівському музеї

22 серпня 2011 року відбулося урочисте відкриття Затурцівського меморіального музею Вячеслава Липинського за участі музейників, представників тодішньої влади та багатьох відвідувачів. В цьому році 10-ти річний ювілей закладу. На урочистості музейні працівники запросили багато гостей, на жаль, не всі мали змогу приїхати у Затурці.

Спочатку гості ознайомилися з оновленою музейною експозицією, екскурсію провів Віталій Кушнір.

Пізніше всі були запрошені до конференцзали, де згадували про часи, що передували створенню музею та вітали музейників з ювілеєм. Присутніх благословив настоятель храму Св. Параскеви Сербської о.Василь Кравець та подарував для музею ікону Волинської Богоматері.

Привітала колег із першим ювілеєм заступниця директорки Волинського краєзнавчого музею з наукової роботи Євгенія Ковальчук. Ірина Дацюк передала картину “Павло Скоропадський” (худ. І.Дацюк) від благодійного фонду “Майбутня Волинь — Україна”, керівник Галина Голубович.

Колектив Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового прибув у Затурці в повному складі. Ніна Фесенко та Алла Сахнюк подарували картину із зображенням Затурцівського музею (худ. Н. Фесенко).

Вітали музейників завідувачка кафедри політології, управління та державної безпеки, доктор історичних наук Оксана Ярош, професор кафедри історії України та археології, кандидат історичних наук Микола Кучерепа, поетеса, заслужена журналістка України Валентина Штинько.

Завітали до музею поетеса Галина Ушакова та керівник амбулаторії сімейної медицини Затурцівської ОТГ Борис Ковальчук.

Про створення та становлення музею в Затурцях розповів багаторічний керівник музею Віталій Кушнір. Спогадами про створення музейної експозиції поділився фотограф Віктор Чухрай. Дякуючи відвідувачам музейні фонди поповняться значною кількістю експонатів.

Невеличку концертну програму підготувати учасниці тріо “Віра, Надія, Любов” Галина Савельєва, Надія Поліщук та Ольга Шабала, концертмейстр Галина Шум.

На другому поверсі музею у світлій виставковій залі відбулося відкриття виставки “На крилах Вічності”, де представлені авторські вишивані рушники Галини та Світлани Махонюк, майстринь вишивальниць із села Овадне Володимир-Волинського району. На жаль, автори виставки завершили свій непростий земний шлях. На свято приїхали їх батьки: Надія Стахівна та Петро Михайлович Махонюки та друзі родини. Було сказано багато теплих слів та побажань здоровя для рідних. Відвідувачі ділилися своїми враженнями та емоціями, писали відгуки про виставку.

Завершилося свято у музеї. Десятиріччя для музею — серйозний ювілей, щоб підбити підсумки всього виконаного і проведеного. Багато ідей втілено в життя та багато ще треба зробити. Дякуємо за підтримку та сприяння всім причетним до музейної справи.

Віра Чопко,
завідувачка Затурцівського
 меморіального музею
Вячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 342 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]