Головна » 2020 » October » 1 » У Затурцівському музеї презентували виставку гончара-самородка Миколи Полякова
10:01
У Затурцівському музеї презентували виставку гончара-самородка Миколи Полякова
У Затурцівському музеї презентували виставку гончара-самородка Миколи Полякова

У колі колег, друзів, музейних працівників, представників місцевого самоврядування у неділю, 27 вересня у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулось урочисте відкриття першої персональної виставки талановитого майстра народної творчості, гончара-самородка Миколи Полякова «Голосом предків озвалася глина».

Експозицію виставки представила гостям старший науковий співробітник музею Наталя Гатальська. вона ж поділилася спогадами про перше знайомство з гончарем-початківцем у Волинському краєзнавчому музеї в кінці 1990-х років.

Теплі, щирі вітання на адресу автора традиційних для Волині та оригінальних виробів прозвучали з вуст директорки Локачинського районного будинку школяра Лесі Войчук, художниці Оксани Деревич, письменниці Валентини Штинько, художника Ореста Хмельовського, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України з Володимира-Волинського Євгенії Ромащук, Затурцвський сільський голова Володимира Патійчука.

Секретами свого захоплення роботою з глиною, яке згодом переросло у професійну майстерність, поділився автор мистецьких шедеврів, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Микола Поляков.

Тішимося, що перша персональна виставка майстра відкрилася саме в нашому музеї, який гостинно надає виставкові площі і маститим професіоналам, і початківцям.

Для можливості ознайомлення з роботами відомого майстра якомога ширшого кола відвідувачів виставка буде експонуватись до кінця січня 2021 року.

Віталій Кушнір,
старший науковий співробітник Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського

Джерело: Затурцівський меморіальний музей В’ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 219 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]