Головна » Затурцівський меморіальний музей В.Липинського
   20 січня вже вдруге від часу заснування Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського тут відбулося свято „Музейна Коляда”. У вщерть заповненій конференц-залі звучали колядки, щедрівки, віншування, вірші.
У Затурцівському музеї В’ячеслава Липинського відкрито виставку творчих робіт Юрія Савки.
   17 січня у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкрито виставку творчого доробку лучанина, визнаного майстра художньої вишивки Юрія Савки, відомого своїм талантом далеко за межами Волині.
Затурцівському музеї В’ячеслава Липинського проведено усний журнал, присвячений 435-ій річниці від дня народження Галшки Гулевичівни.
   9 грудня 2012 року в Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського проведено усний журнал „Неопалима купина Галшки Гулевичівни”, присвячений 435-ій річниці від дня народження однієї з найвидатніших українок, волинянки, уродженки села Затурці Єлизавети Гулевич.
У Затурцівському музеї В’ячеслава Липинського відбулися творчі вечори режисера-кінодокументаліста М.Ткачука, приурочені 70-річчю УПА (ВІДЕО)
   До 70-річчя УПА у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбувся міні-фестиваль фільмів відомого українського режисера-кінодокументаліста, лауреата Шевченківської премії Михайла Ткачука. Місцеві жителі подивилися фільми «Здобути або не бути», «Щаслива Настуня» та інші відомі роботи митця.
Борис Клімчук шокований повідомлення братів Капранових у мережі Фейсбук щодо відкриття музею В’ячеслава Липинського у селі Затурці.
   Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук заявив: «Шокований примітивізмом Капранових. Епатажні хлопці таки здивували публіку. Своїм невіглаством щодо Волині і Липинського».
Українські письменники брати Капранови радять негайно відвідати Затурцівський музей В’ячеслава Липинського. Кажуть, що „неймовірно цікаво”.
   Відомі українські письменники брати Капранови радять негайно запланувати візит до Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського. Про це вони повідомили на своїй офіційній сторінці у мережі Facebook.
У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відкрито виставку творчих робіт майстринь Світлани Тихоліз та Оксани Деревич.
   У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського відбулось урочисте відкриття „Барвистий світ народного мистецтва”, на якій представлено колекції творів самобутніх майстринь: затурчанки Світлани Тихоліз та жительки Локач Оксани Деревич.
Відзначили першу річницю відкриття Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського.
   У Затурцях відзначили першу річницю створення Меморіального музею В'ячеслава Липинського, відомого політолога, історика, громадського діяча.
Візит Юрія Липинського до Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського.
   У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулася зустріч з наймолодшим сином Станіслава Липинського (останнього власника маєтку) Юрієм, який проживає у Гданську.
Просвітянські гостини у Музеї Липинського в Затурцях.
   Із новою життєстверджуючою силою забило просвітницьке „Джерело” Музею В’ячеслава Липинського у Затурцях Локачинського району. Як в ті давні часи, коли родина Липинських дбала про престиж своєї рідної землі, так і нині село не минають подорожні, відомі люди краю, України та зарубіжжя. На запрошення гостинних господарів Віталія Кушніра та Наталії Гатальської тут частими гостями є актори, музиканти, поети, художники, про що засвідчує книга відгуків.
У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського проведено вечір до Дня Матері.
   13 травня 2012 року, в неділю, в приміщенні Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського проведено вечір до Дня Матері, організований просвітянським осередком „Джерело”, що діє при музеї.
   З вітальним словом до присутніх у залі звернувся завідувач відділу Віталій Кушнір. Він коротко розповів про історію започаткування відзначення цього дня у світі та в Україні, а
У Затурцях вшанували пам’ять В’ячеслава Липинського.
У селі Затурці Локачинського району в 130-ту річницю від дня народження видатного українського політичного діяча, історика  В’ячеслава Липинського громадськість Волині, гості з інших областей та з-за кордону, місцеві жителі вшанували його пам’ять. У Затурцях, на малій батьківщині В’ячеслава Липинського,  зібралося багато людей.
У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського заглянули до казки у віконце.
    Кожен з нас родом із дитинства, у якому з давнини віків панувала казка. Тому і діти, й дорослі з радістю завітали до Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського, у якому відкрилась чергова виставка під назвою „Заглянь до казки у віконце”.
Музей у Затурцях відвідали родичі В’ячеслава Липинського.
     Востаннє рідні відомого політика й державного діяча, якого називали і лицарем української державності й теоретиком українського консерватизму, на Волині побували два з половиною роки тому. Це був той самий, що й цього разу, Ян Ліпінський (усі рідні В’ячеслава, котрі нині мешкають у Польщі, наполягають саме на такому написанні свого прізвища, на відміну від знаменитого предка, котрий писав його саме в українській транскрипції). Панові Яну, який є племінником В’ячеслава, в червні виповниться вже 91 рік, а його дружині Марії через півроку буде 92. Та навіть поважний вік не завадив їм побувати в рідних Затурцях
Верховна Рада України постановила відзначити 130-річчя з дня народження В’ячеслава Липинського.
ПОСТАНОВА
Верховної Ради України
 
Про відзначення 130-річчя з дня народження В’ячеслава Казимировича Липинського
 
Свято у Затурцівському музеї з нагоди Дня вчителя.
Туристи з Австрії у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського.
« 1 2 3 4