Головна » 2018 » November » 21 » «Революція Гідності: очікування, реалії, перспективи»: у Камінь-Каширському музеї відбулася історична година
19:17
«Революція Гідності: очікування, реалії, перспективи»: у Камінь-Каширському музеї відбулася історична година
«Революція Гідності: очікування, реалії, перспективи»: у Камінь-Каширському музеї відбулася історична година

21 листопада – День Гідності та Свободи. Сьогодні Україна згадує події, які стали переломним моментом в історії. 5 років тому українці організували мирний протест, щоб відстояти свої цінності та свободу. Тож у всіх куточках держави нині проходять тематичні заходи. Так, з метою гідного вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті полеглих керівництво Камінь-Каширського району поклало квіти до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні та стенду пам’яті загиблим під час АТО (ООС) землякам.

Затим у Камінь-Каширському районному народному краєзнавчому музеї відбулася історична година «Революція Гідності: очікування, реалії, перспективи». Окрім представників районної та міської влади, у цьому дійстві взяли участь духовенство, представники молодого покоління та активісти Революції Гідності, котрі ділилися своїми спогадами з присутніми.

За словами директора музею Наталії Пась, яка, й відкрила тематичний захід, події на столичному Майдані стали рушійною силою у формуванні нових поглядів та ціннісних орієнтирів. Мовляв, кожна подія, кожен процес потребують глибокого обґрунтування та аналізу.

– Революція Гідності триває та продовжує змінювати нас, ставить перед новими викликами, – зазначив у своєму виступі голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук. – Тому нині ми вшановуємо громадянський подвиг і мужність Героїв, які виступили на захист країни, жертвуючи власним життям для оновлення Української держави.

Голова районної ради Віктор Сус, у свою чергу, закликав молоде покоління не тільки пам’ятати минуле, вивчати його, а й активно брати участь у процесі творення майбутнього.

А керуючий справами районної ради Валерій Хитрик запропонував провести спільну роботу щодо збору спогадів учасників Революції Гідності, свідчень про ті знакові події, аби зберегти історичну спадщину.

Про патріотизм, волонтерство та духовну підтримку воїнів розповів настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району отець Володимир Мицько.

У ході історичної години присутні переглянули тематичний відеоролик та оглянули постійно діючу виставку «Ті, що тримають небо…», в яку входять інформаційні видання, книги, світлини активістів Революції Гідності та земляків-учасників АТО (ООС). Матеріал виставки подано в хронологічній послідовності, розпочинаючи від подій на Євромайдані в Києві й завершуючи останніми новинами зі сходу України.

Насамкінець вокалісти районного будинку культури виконали декілька патріотичних композицій.

Джерело: Камінь-Каширська райдержадміністрація

Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 514 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]