Головна » 2021 » November » 21 » Візуальні образи пам’яті у Камінь-Каширському музеї
11:27
Візуальні образи пам’яті у Камінь-Каширському музеї
Візуальні образи пам’яті у Камінь-Каширському музеї

«Немає перемоги без боротьби. А в кожній перемозі є її безпосередні учасники. Цих людей називають бійцями. Бійцями мужнього духу і твердої сили волі. Їхні імена повинні знати не лише люди нашого району, але й усього поліського краю, всієї нашої України.
Приходьте до нас, чесні, справедливі люди, – будемо разом думати про наш поступ уперед. Не бійтеся, що буде важко. Кроків назад чесні люди не роблять. Ми і ви це довели своєю самовідданою працею і боротьбою за правду.
Називаємо їх поіменно».

Такий рукописний текст з переліком прізвищ передали на зберігання до Камінь-Каширського краєзнавчого музею у 2014 році камінь-каширці Сергій Мельничук, голова районного відділу УНП, та Георгій Олейніков, голова осередку УНП.

Рукопис С. Мельничука та Г. Олейникова

Він став промовистим експонатом виставки музею «Візуальні образи пам’яті», приуроченої 14-й річниці Помаранчевої революції і 8-й річниці Революції Гідності.

м. Камінь-Каширський, листопад 2004 р.

Камінь-каширці під час Помаранчевої революції, серед них Н.Бащук, Г.Олейников, В.Дунайчук, Д.Сидорчук, С.Мельничук. м. Київ, листопад 2004 р.

Камінь-каширці під час Помаранчевої революції. На фото зверху - на передньому плані у центрі - Віктор Пась, нинішній очільник Камінь-Каширської громади. На фото знизу - зліва направо - Г.Олейников, ?, С.Тютях. м. Київ, листопад 2004 р.

Праворуч - камінь-каширець Георгій Кишлали під час Помаранчевої революції, м. Київ, 2004 р.

Пам’ять затирається, тому важливо нагадувати про історичні віхи та візуалізувати образи їх учасників.

Джерело: Камінь-Каширський краєзнавчий музей

Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 282 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]