Головна » 2019 » July » 18 » Білоруські музейники відвідали Камінь-Каширський музей
14:49
Білоруські музейники відвідали Камінь-Каширський музей
Білоруські музейники відвідали Камінь-Каширський музей

Днями у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї побували білоруські музейники та краєзнавці. Це директор Дрогичинського військово-історичного музею ім. Д. Удовикова Сергій Граник, голова товариства краєзнавців Берестейщини Михайло Петрукович та краєзнавець Леонід Гарбейко. Вони прибули на Волинь з метою відвідування музеїв суміжних з Білоруссю районів, щоб налагодити контакти між установами та активізувати дослідження спільних історичних подій минулого століття, зокрема, періоду Другої світової війни.

Відомо, що історія північних районів Волині – Ратнівського, Камінь-Каширського і Любешівського, та південних територій сучасної Білорусі має багато спільних подій та фактів.

З гостями обговорили специфіку музейної галузі, особливості діяльності установ, ділились досвідом роботи та намітили етапи співпраці на перспективу.

Білоруси оглянули експозицію музею і подарували для фондів музею книги: «Дрогичинський район: минувшина і сучасність» білоруською мовою і «Новий Завіт» – видання-переклад на західно-поліську говірку відомого філолога Федора Клімчука. Варто зауважити, що книга доволі цікава, позаяк читається на добре знайомому кожному полісянину діалекті.

Додому гості повезли видання Камінь-Каширського музею та збірник наукових праць краєзнавчої конференції і позитивні враження від знайомства з музейними пам’ятками.

Наталія Пась,
директорка Камінь-Каширського краєзнавчого музею

Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 508 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]