Головна » 2021 » February » 22 » У Луцьку оновлюють експозицію Музею «Лесина вітальня» (ФОТО, ВІДЕО)
20:20
У Луцьку оновлюють експозицію Музею «Лесина вітальня» (ФОТО, ВІДЕО)
У Луцьку оновлюють експозицію Музею «Лесина вітальня» (ФОТО, ВІДЕО)

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки в Луцьку оновлюють експозицію Музею «Лесина вітальня» – кімнат, де родина Косачів проживала наприкінці ХІХ століття. Про це повідомляє «Суспільне» телебачення.

У двоповерховій будівлі на вулиці Драгоманова, 23 фотохудожник Віктор Чухрай завершує облаштування оновленої експозиції.

Музей «Лесина вітальня» розташований у передпокої та двох кімнатах на другому поверсі. У музей додали нові фотографії, які знайомлять з оточеннями Лесі Українки та показують, як тодішні часи перегукуються із сьогоденням.

«Лесину вітальню» відкрили у 2007 році, оновлення відбувається вперше, – говорить директор Державного історико-культурного заповідника у Луцьку Павло Рудецький. З його слів, у вітальні не було багато місця, тому намагалися максимально показати інтер'єр оселі тодішньої шляхетської родини.

Нині домовляються про передачу музеєві першої оригінальної речі родини Косачів – документа із підписом батька Лесі Українки Петра Косача, – каже Павло Рудецький. Щодо новинок – у вітальні розвісили банер на висоту стіни.

Презентують оновлену експозицію 24 лютого, тоді й переставлять новий путівник «Луцьк родина Косачів». Відвідати «Лесину вітальню» можна, попередньо замовивши екскурсію, – каже директор заповідника.

Категорія: Музей „Лесина вітальня”, м. Луцьк | Переглядів: 194 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]