Головна » 2013 » November » 15 » Берестечківський історичний музей відвідав заступник голови Горохівської райдержадміністрації.
17:23
Берестечківський історичний музей відвідав заступник голови Горохівської райдержадміністрації.
Берестечківський історичний музей відвідав заступник голови Горохівської райдержадміністрації.
У рамках робочої поїздки на територію Берестечківської міської ради Валентин Бочковський, заступник голови Горохівської райдержадміністрації, побував у Берестечківському народному історичному музеї, який заснований у 1963 році.
За роки існування музею назбиралося чимало цінних і ексклюзивних експонатів. Сьогодні відвідувачі Берестечківського музею можуть побачити комплекси матеріалів, що розкриватимуть різні аспекти життя мешканців міста ХІХ-ХХ століть. Серед експонатів, які знаходяться у музеї, ковані цвяхи, прядки, млини, заступи, сапи, молоти, рубанки, багато різноманітних предметів і речей народного побуту, які характеризують такі види діяльності як ткацтво, швацтво, хліборобство, землеробство, тваринництво, чоботарство та багато іншого. Тут можна побачити і предмети з давнього минулого – експонати, пов'язані із Берестечківською битвою 1651 року та Першою і Другою світовими війнами. «Щороку база збільшується і уже бракує місця для експонування музейних предметів, – зазначив директор музею Олег Дергай, – Але головне, що наш музей розвивається, завжди відчуваємо підтримку, і є відвідувачі. Колись не можна було говорити про Берестецьку битву, щоб ми не пам'ятали ті історичні події, а наш музей допомагає оберігати пам'ять про важливі історичні події».



Директор музею ознайомив Валентина Бочковського із світлинами музею, цікавою історією виникнення міста та продемонстрував виставкову фотогалерею перебування польської делегації на Берестецькій землі, наголошуючи, що до їхнього краю часто приїжджають делегації з Польщі. Під час спілкування з працівниками міської ради та музею заступник голови зазначив, що візити таких делегацій до Горохівського району є запорукою зміцнення міжнаціональної злагоди.
 
Категорія: Берестечківський народний історичний музей | Переглядів: 1095 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]