Головна » 2014 » March » 29 » У Берестечківському музеї – унікальна виставка речей з київського Майдану.
21:15
У Берестечківському музеї – унікальна виставка речей з київського Майдану.
У Берестечківському музеї – унікальна виставка речей з київського Майдану.

   Директор Берестечківського народного історичного музею Олег Дергай – учасник Євромайдану у Києві. Він один із тих, хто пліч-о-пліч визволяв Україну від свавілля влади Януковича разом із загиблим Михайлом Жизневським. Будучи не просто свідком, а активним учасником доленосних для України подій, наш земляк береже спогади про ті дні, про людей, із якими познайомився в Києві, щоб залишитися з ними друзями на все життя. І дбає, щоб Майдан, патріотизм і жертовність Небесної Сотні стали священними для сучасників і прийдешніх поколінь.

   Задля цього і задумав у Берестечківському народному історичному музеї відкрити виставку, присвячену подіям на Майдані у столиці, експонати якої вже сьогодні красномовно розповідають про дні і ночі протистоянь беркутівцям, – повідомляє «Слово Волині». Багато чого Олег відшукав сам. Є на виставці особисті речі протестувальників, подаровані ними спеціально для виставки, зимові шапки, які видавалися у перші дні, призначені полегшити силу ударів гумових куль. Є рукавиці, каски, балаклава, наклейки, газети, листівки, які видавалися на Майдані, бейджики його охоронців, тих, хто працював у їдальні, медпунктах, бруківка тощо.

   Розповідаючи людям про свій задум створити виставку у Берестечку, Олегові у когось із майданівців вдалося випросити протигаз, в інших – гумову палку, портупею. На видному місці – гумові і бойові кулі, гільзи з барикад на вулицях Грушевського та Інститутській. З цими експонатами дуже не хотіли «розлучатися» хлопці з «Правого сектора», які відстоювати право українців жити у новій державі приїхали з Рівного, бо саме ці пам’ятки, скроплені кров’ю побратимів, є найціннішими від найвищих нагород.

Категорія: Берестечківський народний історичний музей | Переглядів: 1095 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]