Головна » 2016 » May » 20 » Один день із життя музею
11:56
Один день із життя музею
Один день із життя музею

   Міжнародний день музеїв працівники Ківерцівського краєзнавчого провели разом із мисткинями творчої майстерні "Комільфо" та активом установи. Керуючись висловом Жака Перо, розвиток та процвітання закладів культури залежить у великій мірі від допомоги громадськості, і ми повинні запропонувати їм можливість підтримати наші цілі і взяти участь у спільній роботі.

   Подорож по району розпочали із відвідування церкви Святої Трійці села Тростянець. Основною святинею храму в усі віки залишається Тростянецька чудотворна ікона "Богородиця Одигітрія". Настоятель храму протоієрей Сергій Ледвовк помолився за присутніх, за мир у нашій державі, провів до створеного церковного музею.

   Далі маршрут проліг до урочища Лопатень. Там уже місцевість була щедро напоєна дитячими голосами. Працівники історико-природничого комплексу проводили екскурсію для луцьких школярів.

   Стара Олика зустрічала величчю Троїцького костелу, де саме зараз проходять реставраційні роботи Фундацією культурної спадщини Польщі. В Петропавлівському костелі мали змогу насолодитися грою та співом органістки, працівника культури Оксани Попко. Настоятель парафії святих апостолів Петра і Павла отець Юрій Погнерибка повідомив про те, що 8 квітня нинішнього року єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римсько-католицької церкви Віталій Скомаровський оголосив про заснування Санктуарія Пресвятої Діви Марії в Олицькій колегіаті. Він став другим в окрузі після Ківерцівського дієцезіального санктуарія Божого Милосердя, оголошеного в 2014 році за постановою єпископа Станіслава Широкорадюка, тоді апостольського адміністратора дієцезії. Після святих місць побували в величному старовинному замку князів Радзивілів.

   Прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини. З цим важко не погодитись. А ми щиро вдячні всім, хто провів один день разом з нами в цікавих та повчальних, духовно багатих місцях рідного краю.

   Віримо в те, що музеї та суспільство будуть працювати разом в дусі творчості та інновацій.

Галина Слатініна,

науковий співробітник

Ківерцівського районного краєзнавчого музею

Фото Галини Міндер, Степана Войчика

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 1016 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]