Головна » 2016 » April » 27 » Символ нашого єднання
11:26
Символ нашого єднання
Символ нашого єднання

   Писанка – це той древній дивовижний витвір народного мистецтва , який символізує народження нового життя і несе з собою сонцедайність весни та величне Свято Пасхи .

   У сучасному світі писанка виконує святу місію – збереження, примноження та передачі наступним поколінням перлин української національної культури. Саме з такою метою напередодні Великодніх свят Ківерцівський краєзнавчий музей проводить фестиваль писанкарства “Подаруй писанку музею“. До участі запрошуються школярі, творчі колективи, а також усі охочі, що володіють традиційною технікою писанкарства.

   В числі перших, до творення Великоднього деревця долучились учасники творчої майстерні “Комільфо” та найактивніша маленька ківерчанка Мар’яна Панкевич.

   Свою першу в житті писанку принесла до музею та власноруч прикрасила деревце п’ятирічна Улянка Карпук. Вона завітала разом з мамою Оленю Іванівною та сестричкою Ольгою. Олена Іванівна Карпук мистецтву писанкарства щедро навчає бажаючих не лише у ЗОШ I-III ст №1 м.Ківерці, але й усіх, хто хоче змінити наклейки і картинки на розпис яєць традиційним орнаментом у техніці воскового писання.

   Учні НВК “Ківерцівська районна гімназія “ виготовили не просто писанки, але і писанки у вигляді диво-птахів. Прикрасити деревце поспішали і учні міської третьої школи разом із вчителькою Ларисою Іванівною Романюк.

   Вже з першого дня відкриття, коло нашого деревця охоче фотографуються відвідувачі. У залі, де експонуються сувенірні дзвоники Галини Марчук, з гідністю вписалось і простоїть до Вознесіння Великоднє деревце, а хто ще не долучився до його творення – запрошуємо знайти містечко і для своїх виробів. Нехай їх побачать люди. Нехай це деревце стане символом нашого єднання, добра, віри, надії та своєрідним оберегом для нашого міста, що символізуватиме початок нового життя. Мирного життя! Нехай світле свято Христового Воскресіння дарує радість та Божу Благодать кожному християнину.

Галина Слатініна,

Ківерцівський краєзнавчий музей

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 860 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]