Головна » 2017 » January » 31 » Фотовиставка „Герої серед нас” у Ківерцівському музеї
14:52
Фотовиставка „Герої серед нас” у Ківерцівському музеї
Фотовиставка „Герої серед нас” у Ківерцівському музеї

20 січня – День пам’яті захисників Донецького аеропорту. „Люди встояли – не витримав бетон” – це найбільш влучна фраза про 242 дні героїчної оборони летовища. Щодня ворог атакував термінали, але форпост залишився неприступним. Заради нашого світлого мирного майбутнього стояли бійці, яких охрестили кіборгами – їх за мужність та героїзм, за стійкість.

Це той момент історії, про який читатимуть в підручниках. На прикладах бійців, що захищали ДАП, виховуватимуться майбутні покоління українських патріотів.

Фотовиставка „Герої серед нас” відкрилась у нашому музеї. Серед 17 облич воїнів на відвідувачів зі щирою посмішкою дивиться ківерчанин Артур Завальний. На російсько-українську війну пішов добровольцем відразу після Майдану, учасником якого теж був. Відважний земляк служив у ДУК „Правий сектор”. Заступник командира підрозділу, учасник оборони Донецького летовища.

Портрети, зображені на фотовиставці, виконані заслуженим журналістом України, членом Національної спілки журналістів та Національної спілки краєзнавців України Валерієм Мельником.

Запрошуємо ківерчан та гостей нашого міста відвідати експозицію та поглянути у вічі тим, хто не раз заглядав смерті у її безжальні очі…

Ми не маємо права їх забути – ні тих, хто залишилися живими, ні тих, хто пішли в інший світ. Бо герої не вмирають, допоки їх пам’ятають.

Виставка перебуватиме у нашому районі до 8 лютого.

Галина Слатініна,
науковий співробітник Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 675 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]