Головна » 2016 » August » 25 » Горнусь до тебе, Україно!
13:47
Горнусь до тебе, Україно!
Горнусь до тебе, Україно!

Напередодні найбільших державних свят України – Дня Державного Прапора і Дня незалежності України у Ківерцівському краєзнавчому музеї організовано виставку робіт Надії Корнійчук “Горнусь до тебе, Україно!”

Надія Корнійчук – громадська діячка, поетеса, прозаїк-публіцист, перекладач, дослідниця-краєзнавець, засновниця Волинського обласного жіночого товариства імені Олени Теліги, голова Волинського обласного товариства “Промінь надії” імені Миколи Лисенка.

Відвідувачам пропонуються роботи різного спрямування: пейзажі, портрети, натюрморти, книжкова графіка, виконані олівцем, олією. У них талановита художниця виплеснула своє сокровенне на папір. Високі образи, що відтворила авторка через гнів, страждання, біль, горе, гідність, гордість, вдячність, радість і любов, наповнили ці почуття новим змістом. Глибоко осмислює національні традиції, про що свідчать роботи, пов’язані з історією України, видатними історичними постатями, козацькою тематикою.

На шляху розвитку Української держави було багато непересічного, оригінального і повчального. Сьогодні вона впевнено і цілеспрямовано крокує в Європейську спільноту. Процес розбудови молодого суспільства і країни вкрай складний і досить часто болісний, тому є й певна частка відповідальності кожного з митців за майбутнє України, за право жити у вільній незалежній державі, вільно дихати і вільно творити.

Галина Слатініна,
науковий співробітник Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 784 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]