Головна » 2015 » December » 25 » Діти із зони АТО відпочили на Волині
13:31
Діти із зони АТО відпочили на Волині
Діти із зони АТО відпочили на Волині

   21 дитина із прифронтового міста Димитров Донецької області завітала на Волинь у рамках програми „Схід і Захід разом”. На кілька днів учні забули про страхіття війни і насолодилися передноворічним відпочинком на волинській землі. Програма їх перебування − насичена. Школярі ознайомилися з історичними пам’ятками Ківерців і Луцька, побували на святкуванні Дня Святого Миколая і відкритті новорічної ялинки, відвідали Ківерцівський краєзнавчий музей, Луцький замок та зоопарк, а також відпочили в одному з розважальних центрів.

   Гості зі Сходу зупинилися в селі Озеро Ківерцівського району, в християнському таборі „Радість”. Запросити на Волинь дітей зі Сходу запропонував благочинний отець Іван Семенюк, який був капеланом у зоні АТО. Із такою пропозицією священик звернувся до Ківерцівської міської ради. Депутатам ідея сподобалась, тому відразу ж взялися розробляти програму перебування.

    „Ідея полягає не в тому, щоб діти просто приїхали в Ківерці і побачили нас, ідея полягає в тому, що ми однакові і ми єдина Україна, ми хочемо жити в мирі і наша міська рада започаткувала програму через співпрацю територіальних громад”, − розповів Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов.

   Діти зі Сходу з нетерпінням чекають того моменту, коли війна закінчиться і волинські школярі приїдуть в гості до них, вже на звільнений Донбас.

Джерело: Ківерцівський краєзнавчий музей

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 878 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]