Головна » 2017 » February » 22 » Районний семінар у Ківерцівському краєзнавчому музеї
15:59
Районний семінар у Ківерцівському краєзнавчому музеї
Районний семінар у Ківерцівському краєзнавчому музеї

Останнім часом спостерігається пожвавлення інтересу населення до вивчення історії свого краю, а краєзнавство стало періодом активного відродження.

На районний семінар “Виховання громадянськості і патріотизму засобами краєзнавства, екскурсій, проектної діяльності” завітали вчителі історії шкіл Ківерцівщини. А розпочали роботу в Ківерцівському районному краєзнавчому музеї, адже саме тут зберігається багатовікова історія нашого краю, славетні імена земляків та пам’ятки історії.

На початку зустрічі директор музею Степан Войчик ознайомив істориків із визначною подією вересня – Міжнародною конференцією “Минуле і сучасне Волині та Полісся. Ківерцівський район та Олика в історії України та Волині”, яка планується у нашому районі. Не обминув очільник музейного закладу і питання ролі шкільних музеїв у вивченні своїх коренів та витоків.

Для учасників семінару працівники районної бібліотеки для дорослих підготували виставку новинок краєзнавчої літератури “Історія, яка завше з нами”.

Присутні вчителі історії мали змогу зустрітися з автором картин, а по-сумісництву – своїм колегою, – Василем Фурсом. Наостанок, освітяни мали змогу ознайомитись з експозицією музею.

З глибоким переконанням в тому, що усе надбання, створене нашими предками і примножене сучасниками, потрібно берегти, учасники семінару продовжили роботу в загальноосвітній школі I-III ступенів №4 міста.

Галина Слатініна,
науковий співробітник Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 695 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]