Головна » 2016 » December » 23 » Життя, як живопис
16:35
Життя, як живопис
Життя, як живопис

Надворі зима. Дерева стоять голі, квіток годі відшукати, а так хочеться ще хоч трішки тепла і сонця, бодай крапельку весняно-літніх барв. І де ж їх віднайти, ті барви, ті яскраві уламки літа і весни? У музеї ! Так, так!

Таких фарб було вдосталь віддано всім, хто завітав у Ківерцівський краєзнавчий музей на презентацію персональної виставки картин Василя Антоновича Фурса.

23 рукотвори, що представлені у залі музею, вражають легкістю колористичної гами, прозорістю кольору, м’яким живописним малюнком. Вдивляючись у роботи автора, розумієш наскільки у художника гострий та спостережливий погляд.

Василь Фурс – яскравий представник Ківерцівської плеяди, митець і просто чудова людина. Присутні щедро дарували автору слова захоплення та подяки. Ці слова звучали від колишніх та нинішніх колег по роботі, від вдячних учнів, рідних та людей, які в цей день відкрили Василя Фурса не тільки як талановитого художника. У день презентації своєї виставки, автор постав перед нами як чудовий лірик, як поет людської душі. Затамувавши подих, присутні слухали вірші автора.

Серед робіт пана Василя – репродукції, чеканка, пейзажі та квіти. Їх особливо багато, адже квіти дарують нам красу та надихають на творчість. Саме квіти для Василя виступають невичерпним джерелом. Їх він готовий дарувати повсякчас тій, хто поруч, хто розуміє та надає енергії – дружині Галині.

Василь Фурс зачарував шанувальників не лише у стінах нашого музею. Його пошук самовираження у віршах, садівництві, бджолярстві чи живопису – це завжди спроба вийти з тісних рамок буденності та зробити крок за грань.

Усі, хто завітає на виставку “Життя, як живопис,” будуть мати змогу хоча б ненадовго забути про власні клопоти та проблеми, відчути свято кольору.

Галина Слатініна,
науковий співробітник Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 743 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]