Головна » 2016 » April » 19 » Мрії ми Марення? Лесині мрії або марення Українки
12:14
Мрії ми Марення? Лесині мрії або марення Українки
Мрії ми Марення? Лесині мрії або марення Українки

   Арт-речиталь під такою назвою відбувся в Ківерцях. Організатором мистецького заходу, при підтримці місцевої влади, став Ківерцівський районний краєзнавчий музей.

   В містечко в черговий раз прибув творчий колектив з Києва, очолюваний Мирославою Которович, донькою Богодара Которовича – всесвітньо відомого скрипаля, народного артиста України, єдиного у світі музиканта, який двічі грав на скрипці Страдіварі за межами Італії.

   У музично-поетичному перфомансі, подарованому Мирославою (скрипка), Ігорем Саєнком (баян, акордіна) та Дмитром Черненком (слово), ківерчани мали можливість почути і побачити нові грані мистецтва, зачаруватися мелодіями Михайла Скорульського, Євгена Станковича, Вікторії Польової, Мирослава Скорика, Володимира Зубицького, Золтана Алмаші, Одександра Шимко.

   Перший заступник голови районної держадміністрації Юліан Таранчук подякував гостям за подаровані чудові хвилини музики і слова, побажав нових творчих злетів.

   Перебуваючи на Волині, Мирослава Которович виступала в Луцьку, Колодяжному. У Ківерцях вклонилася могилі своїх рідних – прадідуся Івана, митрофорного протоієрея, та бабусі Катерини Которовичів, які проживали в селі Жабка після переселення з Польщі в повоєнні 40- і роки. На запрошення отця Олександра Кондратюка відвідала з молитвою за щасливу долю України Свято-Миколаївський храм, де ступала нога її пращура.

   Залишала гостя містечко з словами вдячності за гостинний прийом, за пам’ять про родину Которовичів, з вірою і надією на нові зустрічі.

У ході мистецького заходу, який проходив у Ківерцівській дитячій музичній школі, була організована виставка робіт майстрині народної творчості Галини Міндер та художника з села Липне Віктора Сороки.

Степан Войчик,

директор Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 781 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]