Головна » 2016 » September » 14 » Ігор Павлюк: тепер я всесильний…
15:43
Ігор Павлюк: тепер я всесильний…
Ігор Павлюк: тепер я всесильний…

У Ківерцівському краєзнавчому музеї вибудовуються експозиції нового відділу «Коріння роду і слави Ківерцівщини» про славетних людей краю.

Одним із таких відомих земляків є Ігор Павлюк, хоча він уродженець Рожищенського району. «Давнього ківерчанина», як вказує про себе в дарчому підписі для музею, з нашим регіоном пов’язує журналістська робота в ківерцівській районній газеті.

Ігор Павлюк більш відомий у світових просторах літератури як поет, та інколи працює над прозовими текстами. Недавно вийшов друком його філософсько-фантастичний роман «Вирощування алмазів». Це притча, яка порушує одвічні людські питання, ставить перед проблемами вибору і спонукає до роздумування. Природа творить алмази мільйони років. Людина навчилася їх вирощувати штучно…, а хто, що і як вирощує і шліфує алмази людських душ?

Презентація 216-сторінкового роману знаменитого волинянина відбулася 13 вересня у луцькій книгарні «Є», що на вулиці Лесі Українки.

Довідково:

Ігор Павлюк – лауреат премії англійського ПЕН-клубу, Народної Шевченківської премії (Залізний Мамай), всеукраїнських літературних премій імені Василя Симоненка, імені Бориса Нечерди, імені Маркіяна Шашкевича, імені Григорія Сковороди, міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя «Тріумф». Доктор наук із соціальних комунікацій. Член Асоціації європейських письменників.
Нині Ігор Павлюк старший науковий працівник відділу української літератури XX століття Інституту літератури ім. Тараса Шевченка НАН України у м. Києві, професор кафедри української преси Львівського національного університету ім. Івана Франка, член редколегій літературно-мистецьких та наукових часописів, збірників: «Терен», «Золота пектораль», «Дзвін», «Українська літературна газета», «Вісник Львівського університету».
Голова Комітету з Міжнародної літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша.
Член спеціалізованої вченої ради із захисту дисертацій зі спеціальності «соціальні комунікації» в Класичному приватному університеті (м. Запоріжжя).
Учасник міжнародних літературних фестивалів, зустрічей, презентацій в Естонії, Грузії, Росії, Білорусі, Польщі, Туреччині, Ірландії, Пакистані, Англії, США, міжнародних видань про людей з України, з Волинської області, українських письменників, поетів, світового топ-опитування про українських поетів.

Степан Войчик,
директор Ківерцівського краєзнавчого музею

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 725 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 2.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]