Головна » 2016 » February » 22 » Година пам’яті “Герої не вмирають… Просто йдуть…”, присвячена Героям Небесної Сотні, відбулася у Ківерцівській експериментальній школі
12:35
Година пам’яті “Герої не вмирають… Просто йдуть…”, присвячена Героям Небесної Сотні, відбулася у Ківерцівській експериментальній школі
Година пам’яті “Герої не вмирають… Просто йдуть…”, присвячена Героям Небесної Сотні, відбулася у Ківерцівській експериментальній школі

   У заході взяли участь перший заступник голови обласної ради, свободівець Олександр Пирожик, голова Ківерцівської районної організації ВО "Свобода" Анатолій Пушкін, учасник Революції Гідності, поранений на Майдані, Тимур Мустафаєв, волонтери Сергій Гетьманчук і Сергій Чухрій, учасники Революції гідності Василь Озоровський, Ігор Козар та Андрій Куралесов, батько Героя України, Героя Небесної Сотні Івана Тарасюка Микола Тарасюк, родина Героя Небесної Сотні, Героя України Василя Мойсея - брат Роман, мати Єлизавета, батько Михайло Мойсей, – пише Ківерцівський районний інформаційний портал.

   Ініціативу Ківерцівської районної організації ВО "Свобода" та Ківерцівської районної ради щодо такої зустрічі з шкільною молоддю підтримали директор Ківерцівського районного краєзнавчого музею Степан Войчик, працівники районної бібліотеки, культпрацівники.

   Ведуча, бібліотекар РЦБ, Інна Мартинюк розповіла про події листопада 2013 - лютого 2014 років, коли Майдан став Революцією гідності, символом боротьби, символом утвердження прагнень українців до європейських цінностей. За цю боротьбу, за свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них молоді, сильні. Ті, що лише починали жити. Мужні, незламні українці та їх побратими інших національностей, чиї душі уже на небесах.

   Демонстрація кліпу "Пам'яті полеглим героям", світлин про героїчно-трагічні події та вірші Надії Корнійчук, Ігора Павлюка, присвячені Героям Небесної сотні, у виконанні завклубу с. Гайове Надії Бичок і вихованців школи створили атмосферу безкінечної невимовної скорботи. Діти запалили свічки пам'яті.

   Свої авторські твори пам'яті Героїв Майдану виконав Валерій Маренич. Перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик народному артисту України з нагоди ювілею вручив Почесну грамоту Волинської обласної ради.

   Голова Ківерцівської районної організації ВО "Свобода", радник голови районної ради Анатолій Пушкін подарував Ківерцівському районному краєзнавчому музею шолом, який рятував його від кийків "Беркута" на Майдані. Директор краєзнавчого музею Степан Войчик подякував за цінний дарунок і розповів дітям про музейну експозицію "Миті слави і трагізму".

   Спогадами про рідних, які загинули від куль снайпера під час Революції Гідності, поділилися батько Івана Тарасюка - Микола Тарасюк та брат Василя Мойсея - Роман, який на згадку подарував школі книгу "Герої Небесної Сотні".

   Присутні мали можливість оглянути книжкову виставку "Ми сотнею пішли у небеса". Дирекція закладу подякувала усім учасникам заходу.

 Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Вшанувати ім’я цих патріотів - це не просто святий обов’язок, це наша шана і гордість за них, за їхню відданість, за відвагу. 

Інна Тетюрко

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 823 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]