Головна » 2015 » December » 29 » Талант – то щедра винагорода
14:26
Талант – то щедра винагорода
Талант – то щедра винагорода

   Напередодні Різдвяних та Новорічних свят в Ківерцівському краєзнавчому музеї відкрилася виставка вишитих ікон. Здавалося б, нічого особливого. Та родзинка в тому, що автором робіт є молодий юнак.

   Олександрові Постригачу 23 роки, вишивати почав у 15-річному віці, коли ще навчався у першій міській школі. Нині працює верстатником у паркетному цеху підприємства “Тартак”. Скромний, працьовитий хлопець допамає батькам по господарству. А у вільний час бере голку, нитки, полотно і чаклує.

   Сашко багато читає спеціальної літератури, вивчає техніку традиційного українського вишивкарства. Враження, які не можна передати словами, привіз зі Львова після відвідин колекції вишитих ікон українського греко-католицького священика, історика, митця Дмитра Блажейовського, який почав вишивати в 60 років, створив понад 250 вишитих ікон та хоругв. Бог йому відвів прожити на цій землі майже сто літ.

   Однією з перших робіт був портрет Тараса Шевченка та слова його уславленого Заповіту. Цю чудову роботу подарував у випускному класі рідній школі, й однокласники були вражені побаченим. Ще більше викликав вишитий портрет класного керівника – Лідії Мельник – і подарований їй на зустрічі випускників через п’ять років.

   На сьогодні в доробку молодого майстра 22 вишиті ікони, є й рушники.

   Першими, хто ознайомився з роботами Олександра, були очільники району та керівники релігійних громад міста, які благословили талановитого юнака на сподвижницькій стезі.

Марія Хітько,

в.о.редактора районної газети “Вільним шляхом”

Фото Володимира Романюка, Людмили Козярчук, Степана Войчика

Джерело: Ківерцівський краєзнавчий музей

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 954 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]