Головна » Володимир-Волинський історичний музей

У Володимир-Волинському історичному музеї відбулася історична година «Голодомори в Україні. Забуттю не підлягає». В експозиції музею розгорнута фотодокументальна виставка, яка висвітлює трагічні події, які відбувалися в Україні в 1921–1922, 1932–1933 та 1946–1947 роках.

Наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею провели для учасників вокального ансамблю «Консонанс» з Харкова екскурсію по церквах міста.

У Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки студентів Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського, які навчаються за спеціальністю «Трудове навчання і технології».

У Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки старовинної цегли ХІІ–ХІХ ст. з фондів музею.

У Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки «Волинська хоругва ХІХ – початку ХХ століть». На ній представлено 12 хоругв з фондів музею і хоругви передані з церкви Пресвятої Покрови села Бобичі Володимир-Волинського району.

Реставраційні роботи розпочалися у Володимир-Волинському історичному музеї іменф Омеляна Дверницького.

Відділом культури і туризму МВК та Володимир-Волинським історичним музеєм імені О. Дверницького до 1030-ої річниці з часу заснування міста Володимира-Волинського проведений фотоконкурс «Володимир крізь призму почуттів».

У Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття виставки робіт Василя Красьохи «Живописний Афон». Завдяки 45 полотнам художника Свята гора стала ближчою для усіх жителів та гостей міста.

Букіністичне видання 1932 року придбав для Володимир-Волинського історичного музею імені О.М.Дверницького депутат міської ради А.П.Принда. Унікальний журнал – бюлетень «Третій пам’ятний щорічник шостого курсу школи підхорунжих резервістів артилерії у Володимирі», виданий польською мовою у 1931-1932 роках.

Працівники Музею волинської ікони побували у Володимир-Волинському історичному музеї на відкритті виставки творів темперного і олійного живопису XVIII – XIX cт., відреставрованих у Львівській філії ННДРЦ України.

У Володимир-Волинському історичному музеї відбулася творча година, присвячена ювілею волинського краєзнавця Наталії Назарівні Грабарчук

У Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася презентація виставки живопису і графіки Валентини Залуніної, присвяченої її особистому ювілею.

У Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулося родинне свято великодніх писанок «Весна – це сонця перемога» пам’яті талановитої місцевої мисткині й писанкарки Єлизавети Богуславської

З нагоди ювілейної дати наукові співробітники Володимир-Волинського історичного музею імені О.Дверницького організували фотовиставку про бойовий шлях дивізії та її командирів, показали відеофільм, який із зацікавленням подивилися учні 8 класу гімназії імені О.Цинкаловського

Виставку робіт Євгенії Ромащук відрили 5-го березня у виставковому залі Володимир-Волинського історичного музею. Бажаючих поглянути на твори мисткині виявилося настільки багато, що ледве усім вистачило місця.

Чергова партія з 12 відреставрованих ікон прибула зі Львова до Володимир-Волинського історичного музею ім. О.Дверницького.

У Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького проведено історичну годину «Олександр Цинкаловський – історик, археолог, краєзнавець», присвячену 120-ій річниці від дня народження відомого вченого, який з'явився на світ 9 січня 1898 року саме у Володимирі-Волинському

У Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася презентація виставки Ніни Фесенко «Кожен образ – це іскра великого сяйва».

До 120-річчя від дня народження відомого науковця Олександра Цинкаловського Державний історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир» перевидав його унікальну книгу «Княжий город Володимир».

Фонди Володимир-Волинського історичного музею поповнилися новим науковим виданням – книгою «Шляхами штетлів. Мандрівки забутим континентом». Цей туристичний путівник розповідає про спадщину єврейської культури у 62 прикордонних містах і містечках Польщі, України та Білорусі.

19 грудня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відкрили виставку дитячих малюнків, присвячену дню Святого Миколая.

У Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відкрили виставку художниці з Прикарпаття Марічки Пазинюк «З Україною в серці!».

У грудні Володимир-Волинський історичний музей хоче відзначити 130-річчя. А вас вже запросили?

Виставку художниці Валентини Михальської відкрили у Володимир-Волинському історичному музеї

У Володимир-Волинському історичному музеї відбулася історична година «Їхній подвиг житиме у віках». Цей захід був присвячено Дню захисника України, який відзначається в нашій державі 14 жовтня.

На прохання голови Нововолинського відділення УТОС Галини Маліц науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович розповів людям з особливими потребами про історію цього дня і прочитав власні вірші.

У Володимир-Волинському історичному музеї відкрили виставку «Глина із глибини віків: випалена вогнем і не знищена часом». На ній експонується понад 100 виробів з глини ХІХ – ХХ століть з фондів музею: глечики, куманці, вази, тарілки та ін.

Нещодавно волинський Фаберже (так охрестили його журналісти) подарував музею рідного міста декілька своїх виробів – декоровані курячі і страусині яйця, ляльку-мотанку, вироби зі скла, дерев'яну розписану ложку, вазу з природних матеріалів.

21 серпня у Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку «Живи і міцній, Українська державо!», присвячену 26-ій річниці Незалежності України.

Нещодавно колектив Володимир-Волинського історичного музею звернувся із закликом до меценатів, аби вони допомогли матеріально, щоб придбати для музею унікальні експонати. Нині можемо втішитися приємною новиною.

26 липня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася презентація першої персональної виставки картин Світлани Федосєєвої «Таємничий вимір».

Після вихідних працівники Володимир-Волинського історичного музею підуть, образно кажучи, з простягнутою рукою. Будуть звертатися до людей, які мають матеріальні статки, щоб допомогли коштами для поповнення музейної експозиції.

   Володимир-Волинський історичний музей спільно з Володимир-Волинським міськрайонним товариством «Холмщина» провів історико-краєзнавчий конкурс до 70-річчя акції «Вісла».

   У Володимир-Волинському історичному музеї відбувся конкурс «Вивчай історію рідного міста», присвячений пам’яті Омеляна Дверницького.

   Проведенням театралізованої екскурсії відсвяткували 18 травня у Міжнародний день музеїв у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького

« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »