Головна » 2017 » October » 13 » Співробітники Володимир-Волинського історичного музею долучилися до заходів з нагоди Міжнародного дня білої тростини
15:25
Співробітники Володимир-Волинського історичного музею долучилися до заходів з нагоди Міжнародного дня білої тростини
Співробітники Володимир-Волинського історичного музею долучилися до заходів з нагоди Міжнародного дня білої тростини

15 жовтня світова громадськість згадує незрячих людей – у цей день відзначають Міжнародний день Білої тростини.

Історія цієї події сягає витоками 1921 року. В той час англієць Джеймс Бігс – молодий професійний фотограф постраждав у автокатастрофі і став сліпим. Він вчився жити по-новому, але його чорну тростину, якою юнак прокладав собі шлях не помічали, ані водії, ані пішоходи. Тоді він пофарбував свою тростину у білий колір і його стали помічати інші люди. Ця добра традиція поширилася по усіх країнах Європи і США .

З 1970 року згідно рішення Всесвітньої федерації незрячих людей цей день відзначається у багатьох країнах світу. Проводяться лекції, телепередачі і радіопередачі з метою привернути увагу суспільства до проблем незрячих людей, щоб інтегрувати їх до повноцінного життя. У США проводяться спортивні змагання для зрячих людей, яким у цей день зав'язують очі, аби вони могли зрозуміти як важко живеться сліпим.

На прохання голови Нововолинського відділення УТОС Галини Маліц науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович розповів людям з особливими потребами про історію цього дня і прочитав власні вірші.

Колектив музею вже багато років співпрацює з товариством сліпих, розповідаючи їм про багату історію України і Волині.

Богдан Янович,
науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 606 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]