Головна » Володимир-Волинський історичний музей

Відділ культури і туризму МВК та Володимир-Волинський історичний музей імені Омеляна Дверницького провели фотоконкурс, а також організували онлайн-виставку до Дня міста.

Відділ культури і туризму МВК та Володимир-Волинський історичний музей імені О. Дверницького оголошує фотоконкурс «Володимир крізь призму почуттів – 2020». До участі запрошують усіх охочих.

Переглядаючи архіви Володимир-Волинського історичного музею імені О.Дверницького, ми знайшли стару світлину, її вік налічує понад 53 роки. На фото зображено старшого чоловіка у гімнастерці, його груди прикрашають ордени та медалі.

Два закордонні паспорти Польщі 1931–1936 років придбані Володимир-Волинським історичним музеєм у травні 2020 року.

Викладач образотворчого мистецтва Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А.Кримського Олексій Кумецький передав до Володимир-Волинського історичного музею імені О.Дверницького збірку фотокопій із зображенням вулиць та окремих пам’яток архітектури міста Володимира-Волинського та району.

Оригінальна колекція вишитих речей зберігається у фондах та експонується в експозиції Володимир-Волинського історичного музею. Зокрема, у його колекції налічується понад 40 вишитих сорочок.

Працівники Володимир-Волинського історичного музею долучилися до флешмобу #ЛюблюМузейLoveMuseum, що проходить на підтримку мистецтва та культури до Міжнародного дня музеїв.

В експозиції Володимир-Волинського історичного музею є окремий розділ, який присвячений подіям Другої світової війни. У ньому експонуються радянська і німецька зброя періоду 1939–1945 років, амуніція, медалі і ордени, фото знаних на Володимирщині ветеранів.

Станом на 2019 рік колекція творів сакрального мистецтва Володимир-Волинського історичного музею імені О.Дверницького становить понад п’ятдесят предметів сакрального мистецтва. Багато з них було врятовано та стали частиною колекції музею завдяки плідній співпраці з Львівською філією ННДРЦ України.

Днями на одній з міських вулиць Володимира-Волинського, неподалік центру, працівники історичного музею знайшли цікаву плиту, датовану 1935 роком.

На початку березня в Україні згадують Тараса Шевченка – видатного українського мислителя, поета та художника. З цієї нагоди співробітники Володимир-Волинського історичного музею імені О.Дверницького підготували розповідь про подорож Кобзаря по Волині.

Викладач Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А. Кримського Олексій Кумецький передав до Володимир-Волинського історичного музею імені О.Дверницького ще два експонати.

У фондах Володимир-Волинського історичного музею імені Омеляна Дверницького зберігаються роботи художника Леонтія Татарчука.

Викладач Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А.Кримського Олексій Кумецький передав до фондів Володимир-Волинського історичного музею імені О.Дверницького мольберт свого колеги художника Миколи Букатевича.

У культурно-мистецькому центрі м. Володимира-Волинського відбулася конференція «Велети українського духу: Володимир Великий, Іван Кунцевич, Андрей Шептицький, Ігор Стравінський, Агатангел Кримський, Арсен та Ніна Річинські – будівничі України, лідери нації», присвячена 100 річчю від часу заснування Союзу Українок У ній взяли участь працівники Володимир-Волинського історичного музею імені О. Дверницького.

22 листопада історичний музей спільно з Володимир-Волинським територіальним центром з обслуговування одиноких і непрацездатних громадян провів годину пам'яті жертв Голодоморів в Україні 1921–1922, 1932–1933, 1946–1947 років.

24 вересня місто Володимир-Волинський відвідали гості з Естонії. Наукові співробітники історичного музею імені Омеляна Дверницького організували для гостей екскурсію по пам’ятках археології та архітектури міста.

У Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького побували слухачі історичного факультету університету третього віку, який функціонує при Володимир-Волинському територіальному центрі. Співпраця між історичним музеєм і терцентром триває вже багато років.

Днями Володимир-Волинський історичний музей відвідав пан Єжи Сакєвіч з дружиною. Він народився у 1935 році в місті Володимирі-Волинському, а нині вже багато років мешкає у австрійському місті Гатц, де займається приватною лікарською практикою.

2018-го року розпочалися роботи з реставрації фасаду Володимир-Волинського історичного музею, було замінено також кілька вікон. Все з запланованого виконати не встигли. Було змінено підрядника, який цьогоріч має продовжити роботи в музеї.

У Володимир-Волинському історичному музеї відбулася презентація виставки пам’яті письменника Євгена Колодійчука (1940–2010).

Реставрацію пам'ятки архітектури місцевого значення – будівлі історичного музею на вулиці Івана Франка, 6 у Володимирі-Волинському планують здійснити до кінця 2020 року.

Під такою назвою у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася інтелектуальна гра «Брейн-ринг».

22 серпня у Володимир-Волинському історичному музеї відкрили фотодокументальну виставку «Борець за волю України. Незламний Левко Лук’яненко».

28 липня у Володимир-Волинському історичному музеї імені О.Дверницького відбулося підведення підсумків та оголошення переможців фотоконкурсу «Володимир крізь призму почуттів».

Відділ культури і туризму МВК та Володимир-Волинський історичний музей імені О.Дверницького запрошують усіх бажаючих (без вікових та професійних обмежень) до участі у фотоконкурсі до Дня міста «Володимир крізь призму почуттів»!

1 липня духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, вікарій Київської Митрополії, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) передав факсимільне видання Пересопницького Євангелія Володимир-Волинському історичному музею.

Хоча Великодні свята вже закінчилися, але пасхальний період триває до свята Вознесіння Господнього, яке цьогоріч випадає на 16 червня. Тож нещодавно у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулося нагородження учасників і переможців конкурсу «Чарівна Великодня писанка».

У Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулося родинне свято великодніх писанок «Весна – це сонця перемога!», присвячене пам’яті талановитої місцевої мисткині й писанкарки Єлизавети Богуславської.

У Володимир-Волинському історичному музеї відбувся конкурс «Вивчай історію рідного міста» імені Омеляна Дверницького.

У Володимир-Волинському історичному музеї імені О.Дверницького відбулося нагородження переможців конкурсу малюнків «Лист Святому Миколаю».

Колектив Володимир-Волинського історичного музею імені О.Дверницького щиро сумує з приводу смерті давнього друга музею – Зіни Йосипівни Ромащук.

Співробітники Володимир-Волинського історичного музею імені О.Дверницького взяли участь у ювілейних заходах та науковій конференції з нагоди 35-річчя початку діяльності Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

У Володимир-Волинському історичному музеї відбулося відкриття виставки «Святкова зима», на якій експонуються вироби декоративно-прикладного мистецтва на різдвяну тематику – роботи студентів відділення «Образотворче мистецтво» Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А Кримського.

У Володимир-Волинському історичному музеї ім. О.Дверницького було проведено захід з нагоди Міжнародного дня волонтера, на який було запрошено людей, що, мають активну громадську позицію та ведуть волонтерську діяльність за різними напрямками незалежно від політичних переконань та вподобань.

« 1 2 3 4 ... 7 8 »