Головна » 2017 » May » 19 » «День відкритих дверей» пройшов у Володимир-Волинському музеї
14:26
«День відкритих дверей» пройшов у Володимир-Волинському музеї
«День відкритих дверей» пройшов у Володимир-Волинському музеї

Проведенням театралізованої екскурсії відсвяткували 18 травня у Міжнародний день музеїв у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького, – повідомляють «Волинські Новини».

Гостей у саме приміщення запросив трубач, загравши з балкону музею, а науковий співробітник музею Богдан Янович в образі архіваріуса розпочав театралізовану екскурсію.

У холі на відвідувачів чекав сам Омелян Дверницький - 130 років тому він заснував давньосховище імені святого Володимира, яке стало прототипом сучасного музею. Власне, у цю роль прекрасно перевтілився голова місцевого осередку «Просвіти» Павло Глущук.

Він розповів, що походив містом, визначив плюси та мінуси сучасності і висловив побажання аби і будівля у якій він жив, а нині це музей, була в кращому вигляді, ніж є зараз.

У кожній виставковій залі музею на його гостей чекав театралізований сюрприз. Гарно в образи первісних людей перевтілилися школярі, які представили епоху палеоліту.

Ганна Доскоч – науковий співробітник музею отримала поважну роль княжни Анни - матері князів Данила та Василька. Вона розповіла, що її чоловік та сини заснували могутню середньовічну державу центром якої був і Володимир-Волинський – Галицько-Волинське князівство.

А епоху двох світових війн і сучасність підсумувала щемливим листом з фронту бард Ольга Щербина.

Завершилось святкування концертною програмою та розіграшем лотереї головним призом в якій стала безкоштовна екскурсія містом у супроводі фахового екскурсовода з музею.

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 647 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]