Головна » 2018 » January » 29 » Історична година пам'яті Олександра Цинкаловського відбулася у Володимир-Волинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
15:46
Історична година пам'яті Олександра Цинкаловського відбулася у Володимир-Волинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)
Історична година пам'яті Олександра Цинкаловського відбулася у Володимир-Волинському музеї (ФОТО, ВІДЕО)

У Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького проведено історичну годину «Олександр Цинкаловський – історик, археолог, краєзнавець», присвячену 120-ій річниці від дня народження відомого вченого, який з'явився на світ 9 січня 1898 року саме у Володимирі-Волинському на Островецькій вулиці.

Про життєвий і творчий шлях видатного земляка учням 10 класу загальноосвітньої школи № 5 імені А.Кореневського розповів науковий співробітник музею Богдан Янович.

Провідний науковий співробітник відділу фондів Олена Черенюк зробила огляд матеріалів з фондів музею, які стосуються знаного археолога, зокрема присутні дізналися про наукові праці вченого, побачили бронзову медаль, якою його нагородила Польська Академія Наук та листи вченого, які він надсилав володимирській родині.

Бібліотекар міської бібліотеки для дорослих Світлана Музичук розповіла про книжковий фонд, пов'язаний з іменем науковця.

Про вагоме значення Олександра Цинкаловського для вітчизняної науки сказав начальник міського відділу культури Дмитро Терьохін.

Учні оглянули фотодокументальну виставку, на якій експонуються світлини з родинного архіву Цинкаловських, документи, книги.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей імені Омеляна Дверницького

Відео АТМ ВОЛОДИМИР:

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 615 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]